2 Octombrie 2006 de Vio in Yuppy
Stilul si aranjarea CV-ului in limba Engleza sunt adesea diferite de cele in alte limbi. Acesti pasi explica cum sa creezi un CV standard in limba engleza.

Pasul 1

Scrie despre experienta profesionala, platita si neplatita, cu norma intreaga sau partiala. Spune ce responsabilitati ai avut, titlul postului si denumirea companiei. Completeaza tot!

Pasul 2

Scrie despre educatie. Include diploma sau orice certificat obtinut, numele cursurilor mai importante, numele scolilor sau cursurilor, relevante pentru postul pentru care urmeaza sa aplici.

Pasul 3

Scrie despre alte realizari. Include participarea ta ca membru in organizatii, statutul militar, si orice alta realizare.

Pasul 4

Din adnotarile tale, alege ce abilitati sunt relevante (abilitati similare) pentru postul la care vrei sa aplici. Astea sunt punctele cele mai importante ale CV-ului tau.

Pasul 5

Incepe Cv-ul tau. Scrie numele tau intreg, adresa, numarul de telefon, e-mail-ul, data nasterii, starea civila si nationalitatea in partea de sus a CV-ului.

Pasul 6

Scrie un obiectiv. Obiectivul este o propozitie scurta despre postul pe care vrei sa il obtii. Acesta este obisnuit doar in CV-ul in stil american (denumit resume).

Pasul 7

Fa un rezumat al educatiei tale, incluzand date importante (tipul diplomei, cursuri specifice urmate) care sunt relevante pentru postul respectiv.

Pasul 8

Fa o lista cu toata experienta profesionala avuta, post cu post. Incepe cu cel mai recent post si mergi in sens invers acumularii experientei. Din nou, concentreaza-te asupra abilitatilor relevante. Nu uita sa completezi date despre companie, numele postului si ce responsabilitati ai avut.

Pasul 9

Scrie despre alte informatii relevante precum limbi straine cunoscute, cunostinte PC, etc.

Pasul 10

Foarte pe scurt scrie despre hobby-urile tale si principalele puncte de interes.

Pasul 11

Termina cu propozitia: References available upon request.

Alte sfaturi:

Ideal ar fi ca CV-ul in limba engleza sa nu depaseasca o pagina. Doua pagini sunt acceptate atunci cand ai avut mai multe posturi si o experienta variata.

Spatierea, aliniera si prezentarea sunt foarte importante cand scrii un CV in limba engleza, pentru a crea o impresie pozitiva si profesionala.

Foloseste verbe "dinamice" si de "actiune" precum: attained(implinit), accomplished(realizat), conducted(condus), established(stabilit), facilitated(inlesnit), founded(intemeiat), managed(administrat), etc.

A nu se folosi pronumele personal "I(Eu)", folositi verbe la trecut, ex. "Established and managed a new sales force for the region."(A stabilit si a condus in regiune o noua echipa de vanzari).Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum sa scrii un CV in Engleza in 11 pasi.

marketing manager (4 comentarii, 926 vizualizari)
numele meu este mircea bulgaru si sunt din romania.am absolvit facultatea de mecanica din orasul sibiu in anul 1986 sectia tcm.lucrez la o firma din orasul alba iulia unde si locuiesc in prezent....

Ultima ora din Yuppy pe 9AM