Maarten van der Weijden face inot inca de cand era mic, devenind in timp un inotator profesionist. Cariera sa a fost una de succes, dar nu fara probleme, cum noteaza si Bored Panda.

La varsta de 19 ani si-ar fi putut pierde viata, atunci cand a fost diagnosticat cu cancer. Fara sa aiba un pronostic incurajator din partea doctorilor, tanarul a invins leucemia. Dupa o revenire rapida, acesta a inceput sa inoate din nou, la doar doi ani de la diagnosticare. Spre surprinderea tuturor, in 2008 castiga aur la Jocurile Olimpice din Bejing.

Extrem de implicat in diverse campanii, Maarten a decis sa se inscrie la o competitie care vizeaza strangerea de fonduri pentru bolnavii de cancer. La finalul cursei a reusit sa inoate 163 de kilometri, in 55 de ore, desi cursa trebuie sa dureze 3 zile. Din pacate, barbatului i s-a facut rau si a trebuit sa renunte. Nu inainte ca intregul trup sa ii devina de nerecunoscut cu toata pielea incretita.

Totusi, eforturile sale au avut succes, reusind sa stranga 4 milioane de dolari.

Wat een held! Dit zijn de voeten van Maarten van der Weijden, nadat hij in 55 uur 163 kilometer heeft gezwommen. πŸ’ͺ🏼🏊🏼‍♂️ Meer weten? Check onze app of website. (πŸ“·: ANP)

A post shared by De Telegraaf (@telegraaf.nl) on