Yuppy 24 August 2018 17:48
Stii senzatia aceea ciudata atunci cand faci baie mai mult de jumatate de ora si ai pielea incretita? Doar ca asta nu se intampla pentru ca se absoarbe apa, ci este mai degraba o reactie a sistemului nervos. Imaginati-va cum ati arata dupa cincizeci si cinci de ore in apa si ati depunde si efort. Experimentul l-a facut un tanar inotator din Olanda.

Maarten van der Weijden face inot inca de cand era mic, devenind in timp un inotator profesionist. Cariera sa a fost una de succes, dar nu fara probleme, cum noteaza si Bored Panda.

La varsta de 19 ani si-ar fi putut pierde viata, atunci cand a fost diagnosticat cu cancer. Fara sa aiba un pronostic incurajator din partea doctorilor, tanarul a invins leucemia. Dupa o revenire rapida, acesta a inceput sa inoate din nou, la doar doi ani de la diagnosticare. Spre surprinderea tuturor, in 2008 castiga aur la Jocurile Olimpice din Bejing.

Extrem de implicat in diverse campanii, Maarten a decis sa se inscrie la o competitie care vizeaza strangerea de fonduri pentru bolnavii de cancer. La finalul cursei a reusit sa inoate 163 de kilometri, in 55 de ore, desi cursa trebuie sa dureze 3 zile. Din pacate, barbatului i s-a facut rau si a trebuit sa renunte. Nu inainte ca intregul trup sa ii devina de nerecunoscut cu toata pielea incretita.

Totusi, eforturile sale au avut succes, reusind sa stranga 4 milioane de dolari.

Wat een held! Dit zijn de voeten van Maarten van der Weijden, nadat hij in 55 uur 163 kilometer heeft gezwommen. 💪🏼🏊🏼‍♂️ Meer weten? Check onze app of website. (📷: ANP)

A post shared by De Telegraaf (@telegraaf.nl) on

Citeste si:
Două noi medalii pentru înotătorii din România. David Popovici,...
Două noi medalii pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.