Yuppy 27 Aprilie 2017 16:03
Uite cati pasi ar trebui sa faci in fiecare zi pentru a trai o viata sanatoasa.

Un studiu realizat de oamenii de stiinta japonezi in 2010 a aratat ca persoanele care fac 10.000 de pasi pe zi au o presiune arteriala mai buna decat cei care merg mai putin. Alte studii au mai descoperit ca 10.000 este numarul ideal de pasi daca vrei sa reduci sansele bolilor cardiovasculare, sa-ti imbunatatesti starea de spirit si sa slabesti.

Dar, un studiu nou sugereaza ca oamenii ar trebui sa faca 15.000 de pasi pe zi daca vor sa traiasca o viata sanatoasa.

Oamenii de stiinta au analizat stilul de viata al unui trib izolat care traieste in Amazon. Savantii au observat ca inimile acestora sunt, in medie, cu 28 de ani mai tinere decat cele are americanilor. Membri acestui trib petrec aproximativ cinci sau sase ore pe zi in picioare, facand diverse activitati. Astfel, femeile fac in jur de 15.000 de pasi pe zi in timp ce barbatii pot face chiar si 17.000 de pasi.

Asa ca, data viitoare, in loc sa astepti autobuzul, fa o plimbare pe jos pana acasa (sau macar pana la urmatoarea statie).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.