In cadrul unui studiu realizat de The Happy Egg Co., cercetatorii au masurat reactiile a peste 1.000 de participanti pentru a determina asocierile emotionale dintre culoarea alimentelor si fericirea.
Experimentele au aratat ca alimentele de culoare galbena ii fac pe subiecti sa se simta mai bine, cele mai populare fiind bananele, galbenusul de ou, ananasul, cascavalul si lamaia.
Cercetatorii cred ca asocierea dintre aceasta culoare si emotiile pozitive apare gratie unor concepte precum caldura rasaritului de soare sau culorile deschise ale jucariilor copiilor. In plus, galbenul rezoneaza cu emisfera stanga a creierului, cea responsabila de gandirea logica, ceea ce determina oamenii sa asocieze aceasta culoare cu veselia si distractia.
Pe urmatoarele locuri in clasamentul alimentelor care induc fericirea se numara culorile rosu si maron.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
UniCredit va oferi carduri adaptate pentru nevăzători
Sursa: futurebanking.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 26 aprilie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Experții dau verdictul economiei: La cât ajunge ROBOR, inflația și ce va face...
Sursa: wall-street.ro