Yuppy 8 August 2016 18:45
Oamenii de stiinta au gasit o explicatie pentru pofta de dulciuri pe care o simtim dupa ce facem sport.

Felicitari pentru ora intensa de antrenament. Vrei o prajitura?

Aparent, dorinta de a manca ceva dulce dupa ce facem sport nu este deloc anormala. Exercitiile fizice cresc pofta oamenilor pentru dulciuri, arata un studiu publicat recent in Journal of Health Psychology, citat de Huffington Post.

Savantii au testat raspunsul a 88 de participanti la diferiti stimuli. Testul continea diferite imagini care infatisau prajituri si alte dulciuri. Fiecare participant a fost conectat la un aparat care masura raspunsul organismului la fiecare imagine.

Pentru urmatorul stadiu al testului, participantii au fost pusi sa pedaleze pe o bicicleta stationara sau sa faca puzzle-uri. Dupa aceste activitati, au fost din nou suspusi testului cu imagini.

Oamenii de stiinta au observat ca cei care au facut miscare erau mai atrasi de fotografii decat cei care au lucrat la puzzle-uri. Acestia cred ca motivul pentru care organismul este mai atras de dulciuri dupa un efort fizic sustinut are legatura cu necesitatea acestuia de a-si recastiga caloriile pierdute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.