In majoritatea tarilor, apa de la robinet este mai ieftina decat apa imbuteliata in sticlele de plastic. Si totusi, oamenii o prefera pe cea din urma. De ce?

Imagineaza-ti ca incearc sa iti vand un sandvis. Este ambalat intr-un plastic care ar putea contine urme de substante chimice, bacterii si fluor. Cu toate acestea, eu sustin ca sandvisul pe care incearc sa ti-l vand este mai sanatos decat cel pe care ai putea sa ti-l faci tu singur in casa. Nu am nicio dovada care sa imi sustina afirmatia potrivit careia ingredientele din frigiderul tau ar fi impure, dar declar sus si tare ca sandvisul meu este mai gustos. Si este mult mai usor sa il cumperi decat sa il faci.

Te-a convins? Perfect! Face 10.000 de dolari, multumesc.

Pare absurd, dar aceasta este maniera prin care companiile reusesc sa vanda apa imbuteliata. Desi in numeroase tari apa de la robinet este mai sanatoasa decat cea plata, oamenii continua sa asculte retorica companiilor producatoare de apa imbuteliata. De ce?

Clipul de mai jos ofera o explicatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.