Cand este bine sa faci dus: dimineata sau seara? Stiinta are raspunsul.
Multi oameni prefera sa isi inceapa ziua in dus. Altii, de cealalta parte, prefera sa faca dus inainte de culcare si sa se bage in pat proaspeti si curati.
  • Dar, cand este mai sanatos sa te speli: dimineata sau seara? Oamenii de stiinta au raspunsurile.

De ce sa faci dus dimineata
  • Ai pielea grasa
Potrivit medicului Holly Phillips, persoanele cu tenul uleios ar trebui sa faca dus dimineata, deoarece acesta este un mod excelent de curatare a porilor.
  • Daca ai un job care necesita creativitate
Dusul este ca o forma de meditatie: creierul tau intra intr-o stare de relaxare propice gandirii creative, explica Shelly Carson, profesor la universitatea Harvard.
  • Daca iti este greu sa te trezesti dimineata
Numeroase studii arata ca dusul are efect revigorant asupra corpului, ajutand metabolismul sa se trezeasca. Mai mult, daca schimbi pe apa rece pret de cateva minute inainte sa iesi din dus, vei fi mai alert pe parcursul zilei.

De ce sa faci dus noaptea
  • Daca esti stresat si ai nevoie de relaxare
Apa calda te ajuta sa iti destinzi corpul si sa te relaxezi dupa o zi lunga si stresanta. Dar, dusul poate schimba temperatura corpului, perturband tiparele de somn. Daca observi ca adormi mai greu dupa ce faci dus seara, schimba acest obicei.
  • Daca ai pielea uscata
Dusul de seara iti permite sa iti cureti pielea si sa ii dai timp sa se refaca in timpul noptii.
  • Daca lucrezi intr-un mediu plin de bacterii
Este indicat sa te dezbraci si sa te bagi in dus imediat ce ajungi acasa. Acelasi lucru este valabil si pentru noptile lungi petrecute in oras. Poluarea si fumul de tigara iti pot afecta pielea, iar un dus este modalitatea perfecta de a-ti curata tenul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.