: Oamenii sunt mai grasi decat in urma cu 30 de ani si nu pot face nimic ca sa schimbe acest lucru.

Potrivit unui studiu publicat in revista academica Obesity Research & Clinical Practice, citat de mic.com, adultilor din ziua de astazi le este mai greu sa se mentina la o greutate optima decat generatiilor trecute. Acest lucru se intampla chiar si atunci cand acestia urmeaza un stil de viata sanatos si activ.

Potrivit studiului, oamenii din ziua de azi trebuie sa manance mult mai putin si sa faca mult mai mult sport doar pentru a se mentine la un nivel optim de greutate. Oamenii de stiinta nu au reusita inca sa inteleaga pe deplin de ce se intampla acest lucru.

Alti factori, in afara dietei si a activitatii fizice, pot duce la cresterea IMC-ului (n.r. Indice de Masa Corporala) in timp. Este nevoie de mai multe studii pentru a identifica acesti factori si pentru a determina mecanismele care afecteaza greutate,” au scris cercetatorii potrivit mic.com.

Potrivit unui alt studiu, publicat in revista Acta Paediatrica, din cauza vietii sedentare, membri Generatiei Z sunt mult mai slabi din punct de vedere fizic decat generatiile trecute. De exemplu, numarul copiilor care nu isi pot mentine propria greutate s-a dublat intre 1998 si 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.