Te infricoseaza faptul ca nu ai cum sa-ti verifici mail-ul?

Te simti stresat sau nervos cand te gandesti ca nu ai de unde sa-ti accesezi siturile preferate? Te infricoseaza faptul ca nu ai cum sa-ti verifici mail-ul? Nu-ti face griji, nu esti singur, iar acum exista un cuvant pentru boala ta: "discomgoogolation".

Aproape jumatate dintre britanici - 44% - sufera de "discomgoogolation", (disconfortul Google - in traducere libera). Conform unui sondaj de opinie, peste un sfert din populatia din marea Britanie - mai mult de 27% - admite ca este intr-un continuu stres cand se afla in imposibilitatea de a se conecta la Internet.

"Proliferarea in banda larga a insemnat introducerea pentru prima data in istorie a culturii de <raspunsuri instant>", a spus psiholog Dr. David Lewis, care a identificat disconfortul prin masurarea batailor inimii si a activitatii creierului.

Termenul "discomgoogolation" provine de la "discombobulate", care inseamna a fi confuz sau frustrat, la care se adauga si Google, care face toata treaba.

"O galaxie de informatii este obtinuta doar printr-un click al mouse-ului si astfel am devenit dependenti de web", a adaugat Lewis. "Cand nu pot sa intru online, starea de panica incepe sa ma cuprinda, devin nervos si fumez tigara dupa tigara."

"A fost surprinzator sa observam ca acest stres modifica activitatea cerebrala si creste tensiunea arteriala a participantilor, in momentul in care au fost deconectati de la Internet.", mai declara Dr. Lewis pentru Reuters.

Sondajul a gasit de asemenea si ca 76% a dintre britanici nu ar putea trai fara Internet, cu peste jumatate din populatie, folosind web-ul intre una si patru ore pe zi. Mai dureros este insa ca 19 % din oameni petrec mai mult timp online decat cu familia lor intr-o saptamana. 47 % din cei chestionati cred ca Internetul este mult mai important in vietile oamenilor decat religia, iar una din cinci persoane acorda mai multa atentie Internetului decat partenerului ei.

Citeste si:
Cum integrezi tehnologia 4.0 ca să-ți crești afacerea online
Cum integrezi tehnologia 4.0...

Chestionarul a fost comandat de serviciul de informatii 118118, sondajul YouGov interogand 2100 de britanici in timpul primei saptamani a lunii iulie.

Autor: Laura Dragulin
Sursa: 9AM

Alte recomandari pe 9AM:

1. Un nigerian a divortat de 82 dintre sotiile sale
2. Cum iei credit fara sa afle sotia
3. Vedetele politice si-au aranjat competitori de paie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.