O convorbire de doar 10 minute la telefonul mobil poate reprezenta o reala cauza de cancer.

O echipa de cercetatori din Israel ne avertizeaza prin intermediul revistei New Scientist citat de independent.co.uk: o convorbire de doar 10 minute la telefonul mobil poate reprezenta o reala cauza de cancer.

In trecut se credea ca telefonul mobil poate dauna grav sanatatii doar atunci cand este folosit in exces si se supraincalzeste. Cercetatorii israelieni au ajuns insa la concluzia ca aparitia cancerului cauzat de radiatiile emise de telefonul mobil poate aparea si atunci cand cantitatea de raze emise este foarte mica.

Acestia explica mecanismul primejdios: radiatiile emise provoaca alterari in ritmul de diviziune celulara printr-un mecanism enzimatic. Ca rezultat, acestea se reproduc necontrolat in organism si dau nastere unei tumori.

Informatia este cu atat mai infricosatoare cu cat cercetatorii au facut aceste studii folosind un nivel de radiatii de 10 ori mai mic decat cel emis de telefonul mobil.

Pe de alta parte exista si tabara de cercetatori care sustin ca multiplicarea celulara este perfect naturala intr-un organism.

Concluziile la care vor ajunge toti acestia urmeaza sa fie publicate peste o luna. Pana una alta, poate ar fi bine sa folositi internetul pentru a comunica la distanta!

Sursa: healthy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.