Efectele 'grele' ale drogurilor 'usoare'.

In grupurile de adolescenti au dobandit popularitate sporita drogurile usoare. Circula explicatii si legende dintre cele mai credibile: jointurile nu provoaca dependenta, nu dauneaza plamanilor, nu au efecte secundare cu exceptia starii de euforie. Fals!

Un studiu realizat de Institutul de cercetare medicala din Noua Zeelanda a dezvaluit ca, din punct de vedere al efectului nociv asupra plamanilor, un joint de canabis este echivalent cu 5 tigari fumate consecutiv.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate la scurt timp dupa ce o echipa de cercetatori britanici au descoperit ca marijuana creste riscul aparitiei schizofreniei alaturi de alte boli psihice.

S-a constatat ca fumul de marijuana contine mai multi agenti cancerigeni decat cel al unei tigari obisnuite. In urma examinarii unui tesut pulmonar uman care a fost expus fumului de marijuana de-a lungul timpului, s-au descoperit modificari ale celulelor (metaplastie), care pot determina aparitia cancerului. Dupa cateva teste efectuate si asupra animalelor din laborator, carora li s-au descoperit tumori in zonele expuse fumului de marijuana, concluzia studiului a fost ca drogul poate cauza cancer, daca este utilizat constant, mai mult timp.

Termenul de “droguri usoare” ar trebui asadar revizuit fiindca trimite cu gandul la ceva foarte putin nociv, in timp ce in realitate aceste droguri au efecte dramatice asupra organismului si cu precadere asupra sistemului nervos si a celui respirator!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.