Mai frecventa la pubertate, acneea este o boala de piele caracterizata prin aparitia, mai ales pe fata, a unor cosuri, puncte negre etc., care adesea supureaza.

Mai frecventa la pubertate, acneea este o boala de piele caracterizata prin aparitia, mai ales pe fata, a unor cosuri, puncte negre etc., care adesea supureaza. Uneori, acestea se pot transforma in adevarate abcese.

Masuri profilactice si de tratament

In alimentatie, se vor evita grasimile, carnea, ciocolata, zaharul, dulciurile, prajiturile, condimentele si alcoolul. Salatele atr trebui preparate cu iaurt. Pentru a combate acneea se bea zilnic un litru de ceai de urzici (oparite), incetul cu incetul, repartizat pe intreaga zi. Dimineata si seara se aplica pe fata uda otet de hrean si se lasa sa-si faca efectul 10 minute.

AcneeaHreanul ras se introduce intr-o sticla si se toarna deasupra otet de vin sau de fructe. Otetul trebuie sa acopere hreanul. Maceratul este lasat sa stea 10 zile intr-o camera la temperatura moderata. Deoarece acesta se foloseste direct din sticla, fara a varsa otetul, ar trebui lasat intr-o sticla de plastic dezinfectata, cu capac gaurit. Hreanul ia din taria otetului si otetul din cea a heanului. Se formeaza o esenta de otet slaba, care o poate suporta orice ten.

Un efect benefic il au sucurile de morcovi, de anghinare si de urzica. Pentru tenul gras se pot folosi alifii cu uleiuri esentiale de lavanda, portocale, salvie si de cimbrisor cu care se tamponeaza zona afectata.
Sunt indicate spalarea fetei cu lapte caldut, cu suc proaspat de varza sau cu otet de fructe, precum si mastile cu argila sau drojdie de bere.
De asemenea este benefica spalarea fetei cu infuzie din frunze de nuc sau acesta infuzie poate fi adaugata la baie. Ceiul de urzica si de papadie prin efectul lor depurativ au efect de curatare a tenului.

Sursa: sfaturimedicale.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.