In cadrul unui unui simpozion dedicat jocurilor care a avut loc in Japonia, Apple, Sony si Samsung au anuntat ca lucreaza la o tehnologie bazata pe holograme. Astfel, jocurile de maine ar putea sa ne aduca personajele preferate chiar in mijlocul sufrageriei.

Nu cu foarte mult timp in urma asistam la o premiera in lumea “imaginii” si a graficii. Aceasta premiera purta numele de “lansarea tehnologiei 3D” si asa cum era de asteptat, piata si consumatorii au reactionat imediat la aflarea acestei vesti.

Bineinteles, zvonurile au circulat cu mult timp in urma, iar aceasta “premiera”, de care aminteam mai sus, a fost mult disecata chiar inainte de a se lansa. In acest caz producatorul Sony a reusit sa stranga mai toate laudele.

Asa cum ne-am obisnuit orice tehnologie este intr-un final inlocuita de o alta tehnologie, iar astazi putem pentru prima data sa discutam concret despre ceea ce se numeste tehnologia hologramei, tehnologia menita sa detroneze clasica 3D.

Nu credem ca exista cineva care sa nu inteleaga conceptul de holograma. Ideea de holograma a fost indelung promovata prin filmele SF inca din anii ’70, dar practic aceasta tehnologie nu a existat niciodata.

Cu ocazia unui eveniment dedicat “gameing-ului”, care tocmai s-a incheiat la Tokyo, presa a mai bifat un succes in fata zvonurilor care circulau de ceva vreme: Apple, Sony si Samsung au prezentat oficial cateva proiecte care implica o tehnologie noua, similara cu ceea ce cunoastem sub numele de holograma.

Jocul Fantasy XIII ar putea "produce" holograme

Holograma, o tehnologie noua anuntata de Apple si Sony

Atat producatorul american Apple cat si cei japonezi (Sony, Samsung) au anunatat oficial faptul ca in prezent lucreaza la diferite produse care au la baza tehnologia holograma. Intr-o prima etapa holograma o sa fie folosita in jocuri prin intermediul consolelor, iar in cazul Apple, prin intermediul unui produs nou.

Practic, atat producatorii de jocuri cat si producatorii japonezi de televizoare vor lucra impreuna pentru a oferi celor care cumpara in viitorul apropiat jocuri, holograme in propria casa. Prin intermediul unor mini-proiectoare, Sony a anuntat ca “jocurile de maine” se vor schimba radical. Gamerii vor putea sa-si manipuleze personajele prin intermediul miscarilor kinetice, implicandu-se astefel, efectic, in joc.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Apple a anuntat ceva similar, spunand intr-un comunicat ca: “in prezent lucram la un dispozitiv care se bazeaza pe tehnologia holograma si care va permite oricarui utiliazator sa-l controleze interactionand direct cu el. Dispozitivul o sa proiecteze anumite imagini prin camera, iar acest lucru o sa schimbe radical perceptia oamenilor fata de aparatele electronice”.

Asadar, intr-o lupta a tehnologiilor se pare ca 3D-ul, asa cum il cunoastem astazi, o sa se transforme usor in holograma, iar graba afisata de producatorii de pe piata ne demonstreaza ca hologramele o sa ne invadeze casele mai repede decat ne asteptam. Asadar, suntem de acord cu aceasta tehnologie noua ?

Aeroportul Lutton din Marea Britanie foloseste o holograma pe post de stuardeza


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.