Electronic Arts a revenit cu noi detalii despre simulatorul hard-core SHIFT, jocul care continua mult cunoscuta serie Need for Speed.

Electronic Arts a revenit cu noi detalii despre simulatorul hard-core SHIFT, jocul care continua mult cunoscuta serie Need for Speed. SHIFT se indeparteaza oarecum de la reteta de baza NFS, oferind acum o experienta mai aproape de realitate tuturor celor care indragesc cursele bara-la-bara, in care bolizi apartinand marilor companii se intrec pe cele mai diverse circuite.

NFS SHIFT se afla inca in dezvoltare, el fiind realizat de catre Slightly Mad Studios, cu sediul central in Marea Britanie. Patrick Soderlund, un pilot experimentat de raliuri, colaboreaza la acest titlu cu EA Games Euro, filiala care supravegheaza munca celor de la Slighty Mad. Totul este gandit in cel mai mic detaliu, pentru ca jucatorul sa "urce" intr-un Pagani Zonda si sa creada ca el chiar piloteaza un Pagani Zonda. SHIFT trebuie jucat la persoana intai, pentru ca dev team-ul s-a concentrat pe detaliile din cockpit. Instrumentele de bord functioneaza, pilotul isi misca mainile pe volan si il strange in situatii tensionante, el se vede prin oglinda in diferite situatii iar bordul devine blurat la viteze ametitoare pentru ca jucatorul sa se concentreze mai mult la ceea ce vede prin parbriz.

Grafica jocului va fi la inaltime, insa coloana sonora tipica NFS va lipsi din moment ce vorbim despre un simulator pur sange. SHIFT vrea sa concureze cu titluri gen GRID sau PGR. Soderlund a marturisit ca nu a tinut aproape deloc la modul in care arata masinile sau cum pot fi ele modificate, axandu-se pe experienta traita de catre jucator in interiorul masinii, jucatorul care se va stradui sa fie un pilot cat mai bun pentru a concura cu succes AI-ul foarte competitiv. Potrivit publicatiei Joystiq, care a incercat jocul (un fel de demo cu doar doua track-uri), concluzia a fost: "Am fost impresionati de ceea ce am jucat. Cele doua trasee au fost excelent realizate si au aratat grozav in diferite momente ale zilei sau conditii meteo variate, masinile se conduc perfect si privelistea din cockpit este intensa si imersiva."

Citeste si:
What's Up, Ruby și Shift, ceartă de zile mari în fața camerelor de...
What's Up, Ruby și Shift,...

NFS SHIFT va fi lansat in Q2, alaturi de alte doua titluri (Nitro si Online). Initial, el va fi disponibil numai pentru consolele XBOX si PS3, urmand sa fie apoi portat si pe PC.
Sursa: Joystiq


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.