Cel mai bun prieten al omului, robotul.

Boston Dynamics, o companie de tehnica robotica detinuta de Google, a creat un caine-robot care poate alerga fara probleme pe teren accidentat. Modelul este un upgrade considerabil al prototipurilor anterioare care nu aveau nici pe departe stabilitatea si motilitatea acestuia.

Spot a fost creat dupa trasaturile unui caine si imita foarte bine miscarile acestuia. Asemanarea poate fi observata cel mai bine atunci cand cand cineva incearca sa loveasca robotul, iar maniera prin care acesta isi recapata echilibrul seamana izbitor de mult cu reactia unui caine real.

Spot are 72.5 kilograme si functioneaza printr-o combinatie de motoare electrice si pistoane hidraulice. Sursa de energie este o baterie electrica de mare putere. Cainele robot se poate deplasa pe suprafete greu accesibile, pastrandu-si echilibrul indiferent de unghiul de deplasare.

Google a cumparat compania Boston Dynamics in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.