Putem sa incercam sa facem un exercitiu de imaginatie inainte sa citim articolul de mai jos si sa ne imaginam cum ar putea sa arate un birou in viitor? Acest “banal” obiect de mobilier care ne “toceste” coatele zi de zi si care este mai prezent in viata noastra decat multe alte lucruri mult mai importante. Asadar, cum ar putea oare sa arate un birou al viitorului?

Trebuie sa recunoastem ca inainte sa gasim sursa acestui articol nici noi nu prea vizualizam cum arata un birou al viitorului. La inceput ne-am gandit ca trebuie sa fie vorba de un obiect de mobilier din sticla. De ce? Pentru ca acesta este materialul care este prezent in mai toate previziunile despre “lucruri din viitor”.

Astfel, nu am fost atat de mirati despre acest aspect atunci cand am vazut despre ce este vorba: iDesk.

Asa cum ne-am imaginat la inceput, iDesk este intr-adevar din sticla. Atat! De aici incolo lucrurile se schimba radical si trebuie sa recunoastem faptul ca suntem absolut fascinati de acest concept menit sa ne ofere o scurta privire despre cum ar putea sa arate un birou modern in viitor-ul mai mult sau mai putin indepartat.

Asadar, iDesk este defapt un soi de Microsoft Surface, la o scara mult mai mare si, normal, mult mai performant. Defapt suprafata de lucru, numita birou, reprezinta o tableta imensa capabila sa interactioneze in permanenta cu obiectele de pe aceasta. In cazul in care cel care se afla la birou isi pune telefonul pe suprafata “mesei” atunci aceasta se conecteaza automat permitand transferul de date intre cele 2 gadgeturi.

Mai mult, iDesk ar putea sa fie capabil sa recunoasca diferite obiecte non-gadget, de exemplu o cana de cafea sau un stilou. Oferind informatii despre acestea in cazul in care se cere acest lucru. De exemplu iDesk ar putea sa-ti spuna care este temperatura cafelei din cana.

Asa cum era de asteptat, inventatorii acestui concept i-au oferit iDesk-ului un aspect de Apple, fiind foarteprobabil ca acest gadget sa apara in marea familie a “marului muscat”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.