Ce spuneti, va tenteaza Galaxy Tab? Credeti ca e mai bun decat iPad?

Familia Galaxy de la Samsung include smartphone-ul Galaxy S, playerul multimedia Galaxy Player si tablet PC-ul Galaxy Tab. Despre telefon se stiu deja toate detaliile, el fiind disponibil in magazinele de la noi. De pmp-ul cu display de 3.2 inci ce ataca iPod Touch-ul de la Apple ne vom ocupa in scurt timp. Ne focalizam acum pe cel mai interesant produs, si anume Galaxy Tab.

Acest tablet PC vine oarecum ca un competitor pentru iPad. Are cam acelasi layout, desi este ceva mai gros. Tab dispune de un display super TFT de 7 inci, bineinteles cu multitouch (e deja o dotare comuna). Procesorul este un Cortex la 1 Ghz, ajutat de 512 MB RAM si 512 MB ROM. Memoria interna poate fi de 16 sau 32 GB, insa exista si un slot microSD pentru inca 32 GB, optional. Slotul nu se gaseste in iPad, insa produsul Apple are si o varianta de 64 GB. Tab dispune de WiFi si 3G. Samsung a creat practic un telefon supradimensionat, dintr-un motiv simplu. Sammy a vrut sa beneficieze de Android Market, iar Google nu permite decat telefoanelor mobile cu Android sa aiba acces la acest serviciu. Asadar, Tab are slot pentru un microSIM si poate deveni telefon (nu de pus la ureche, dar cu un headset merge de minune, in calatorii).

Sistemul de operare este Android Froyo, adica 2.2. Pe langa acesta, Samsung a adus o versiune de UI proprie, TouchWiz 3.0. Android-ul nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind un OS mobil care acapareaza procent dupa procent din intreaga placinta in care mai sunt Windows Mobile, iPhone OS (sau iOS), WebOS sau Symbian.

Dispozitivul cantareste 380 de grame si masoara 190 x 120 x 12 mm. Acumulatorul de 4000 mAh asigura o autonomie de 7 ore in vizionare de filme HD. Conectarea se face printr-un port proprietar de 30 de pini, care devine USB, HDMI sau port pentru docking.

Cat despre pret, s-a vorbit initial de sume de pana la 800 de euro. Mai nou, Samsung a spus ca preturile vor fi de 200 - 300$, in functie de contractele cu operatorii (3G pentru date si voce).

Ce spuneti, va tenteaza Galaxy Tab? Credeti ca e mai bun decat iPad?

Galerie foto | Clip video

Citeste si:
iPhone vs. smartphone-uri Samsung: care este cel mai bun?
iPhone vs. smartphone-uri...

Powered by Toxel Magazine


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.