Microsoft si-a facut curiosi fanii dupa ce in ultimul timp le-a prezentat din ce in mai des fotografii cu un produs nou despre care oficialii producatorului de software au spus ca este cu ecran tactil si este plat. Poate fi acesta mult asteptatul rival ai iPad? Cotidianul britanic The Telegraph a realizat un top al tabletelor care ar putea pune in pericol dominatia Apple pe acest segment

1. Produsul misterios al Microsoft

Inca din toamna anului trecut Microsoft a vorbit despre un produs tableta care ar fi urmat sa se numeasca Courier, pentru ca apoi, in luna aprilie a acestui an sa renunte la acest proiect. Cu toate acestea, Steve Ballmer, directorul general al Microsoft a declarat de curand ca dezvoltatea unei tablete este una dintre prioritatile companiei.

In acelasi timp in ultima perioada angajatii diviziei hardware a Microsoft posteaza din ce in mai des pe Twitter fotografii ale unui produs care urmeaza sa fie lansat si despre care se speculeaza ca ar fi computerul tableta.

Este un lucru care tine numai de timp pana Microsoft va lansa acest produs, insa ramane de vazut daca va pune cu adevarat probleme celor de la Apple, care de la lansarea in aprilie si pana la jumatatea lui iulie vanduse 3,27 milioane de tablete iPad.

2. BlackPad

Research in Motion, producatorul telefoanelor BlackBerry, lucreaza la o tableta care ar putea fi lansata in noiembrie si care ar putea avea un pret initial similar cu cel al iPad, de 499 de dolari, scria de curand Bloomberg.

Dispozitivul care ar putea sa se numeasca BlackPad va avea Wi-Fi, dar nu si acces 3G. Insa marea intrebarea este daca tableta va avea tastatura, smarphone-urile BlackBerry fiind faimoase pentru tastaturile sale Qwerty, dar si pentru criticile primite atunci cand a incercat sa produca telefoane doar cu ecran tactil.

Probabil solutia pentru care va opta compania canadiana este un produs asemanator noului model BlackBerry Torch, un telefon cu ecran tactil si tastatura slide-out.

3. Samsung Galaxy Tab

Samsung este inca in atentia presei datoria smartphone-ului Samsung Galaxy S, dar foarte curand compania sud-coreeana ar putea atrage consumatorii prin Galaxy Tab, un computer tableta care ruleaza pe sistemul de operare Google Android.

Citeste si:
Năsui: Reparația rețelei de termoficare va dura 89 de ani, în...
Năsui: Reparația rețelei de...

Specialistii in domeniu se asteata ca noul produs sa fie lansat pe 11 august, iar surse apropiate companiei afirma ca o mare parte din caracteristicile tabletei sunt aceleasi cu cele ale telefonului Galaxy S.

4. Dell Streak

Tableta Dell este putin mai mare decat un smartphone, se bazeaza pe sistemul de operare Android 2.2, poate rula aplicatiile Adobe Flash si este surprinzator de rapida, scriu cei de la The Telegraph.

Pe de alta parte, este dificil de realizat care este publicul tintit de cei de la Dell, avand in vedere ca tableta nu ofera aceeasi experienta precum o tableta cu ecran mare, precum in cazul iPad, dar nici nu este compact precum un smartphone.

5. Tableta British Telecom

British Telecom (BT) a confirmat ca lucreaza la propria tableta, insa Ian Livingston, directorul general al companiei a declarat ca aceasta nu isi doreste sa fie o amenintare la adresa iPad, ci, mai degraba, un aparat intre mini PC si “telefonul viitorului”.

Citeste si:
5 Tablet PC-uri: Crezi ca vor inlocui ele laptop-ul?
5 Tablet PC-uri: Crezi ca vor...

Conducerea BT nu a afirmat cand ar putea fi lansat produsul. Expertii in domeniu cred ca acesta va prelua mai multe caractistici de la aparatul Joggler lansat anul trecut de operatorul telecom O2 decat de la iPad.

Sursa: Wall-street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.