Steve Jobs si-a facut aparitia pe scena de la WWDC pentru a prezenta mult asteptatul si buclucasul iPhone 4, pe care baietii de la Gizmodo l-au intors pe toate partile deja prin aprilie.

Cand la noi era seara si in SUA soarele incalzea usor atmosfera, Steve Jobs si-a facut aparitia pe scena de la WWDC pentru a prezenta mult asteptatul si buclucasul iPhone 4, pe care baietii de la Gizmodo l-au intors pe toate partile deja prin aprilie. Cine nu a participat la un live blogging aseara si doreste sa vada intreaga prezentare, o poate face aici.

Jobs a aparut in stilul sau caracteristic, avand o tinuta modesta, o constitutie parca anorexica si o tolba plina de epitete. Stiti voi, numai "stunning, awesome, amazing, wow". Are dreptate sa le utilizeze atat de des, cu toate ca a trecut si printr-un moment penibil, cand WiFi-ul a cazut si telefoanele nu se mai puteau conecta la internet. Steve a trecut cu bine peste moment si evenimentul a mers brici. Sa vorbim despre noul iPhone.

Design. S-a trecut la un nou design, lasand in urma formele rotunjoare ale lui 3GS. iPhone 4 este mai compact (9.3 mm in grosime) pastrand in medie aceeasi grosime peste tot. Butoanele de volum sunt circulare si separate, cel de hold este mai ergonomic, in partea superioara a ramas jack-ul audio de 3.5mm si microfonul, respectiv butonul de power on/off/sleep, in partea laterala stanga a telefonului se afla slotul pentru microSIM, iar jos gasim jack-ul de conectare proprietar Apple si difuzoarele. Observati ca banda metalica laterala se intrerupe, asta pentru ca fiecare segment serveste drept antena pentru WiFi, Bluetooth sau convorbiri.

Display & camera. Display-ul a ramas tot la 3.5 inci, insa are o rezolutie incredibila, de patru ori mai mare (960 x 640 pixeli) si un contrast de 800:1. Superior de acesta exista acum o camera pentru iChat iar inferior, clasicul buton home. Camera foto principala are acum 5 Mpx, o calitate foarte buna si capacitatea de a face clipuri HD la 720p. iMovie a fost construita pentru iPhone si costa aproximativ 5 dolari, aplicatia fiind ideala pentru realizarea filmelor, editarea lor, publicarea si managementul eficient. Camera a primit si un blit LED pentru capturi in conditii de iluminare scazuta.

Componente & autonomie. La interior, Apple a trecut si aici pe chip-ul dezvoltat de ei, si anume A4, cel care se gaseste si in iPad. Memoria flash este de 16 GB sau 32 GB. Spatiul a fost eficientizat la maximum pentru a face loc unei baterii noi, care asigura o autonomie de 14 ore in talktime 2G, 7 ore in talktime 3G, 300 de ore standby, 10 ore de playback video si 40 de ore de playback audio. O alta noutate o reprezinta giroscopul cu trei axe, foarte util in controlul intuitiv al unor jocuri (remember Motion Plus pentru Wii?).

Citeste si:
Află prin ce au trecut celebritățile la începutul carierei
Află prin ce au trecut...

Software. iPhone 4 are si un nou OS, pe care l-am prezentat in detaliu acum ceva timp. El se va numi iOS4, are multitasking, foldere, wallpapere si o multime de noi feature-uri. Cititi iPhone OS 4.0: Multitasking, foldere, iBooks si multe altele.

Puteti vedea noul iPhone 4 in pozele din galeria foto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.