Gizmodo cert nu a procedat corect, urmarindu-si clar interesul editorial. Baiatul din departamentul software, cel care a pierdut telefonul, poarta marea vina, dar pur si simplu s-a intamplat sa-l piarda si greseala e pardonabila. Cel care a gasit device-ul a procedat corect, incercand sa ia legatura cu Apple, numai ca cei din Cupertino l-au ignorat (pe buna dreptate).

Cand au lansat primul iPhone, cei de la Apple au promis ca vor veni in fiecare an cu un model nou. Au urmat iPhone 3G si varianta imbunatatita 3GS. Asa cum era de asteptat, luna iunie a acestui an ar trebui sa aduca ceva si mai bun...

Acum, surpriza! Pe data de 18 martie, intr-un bar din Redwood City, California, a fost gasit un telefon care purta logo-ul Apple pe spate si arata diferit de oricare dintre cele trei modele. Nestiind exact cum sa procedeze, persoana care a gasit obiectul a asteptat in bar, in caz ca va aparea cineva sa-l revendice. Asteptarea a fost in van, asa ca a trebuit sa sune la departamentul tehnic Apple, spunand ca a gasit ceva care seamana cu un prototip. Bineinteles ca oficialii l-au luat in deradere.

O luna mai tarziu, publicatia Gizmodo intra pe fir, contacteaza persoana si ii ofera 5000 $ pentru acel prototip. Urmeaza disecarea device-ului, galerii foto, comparatii cu 3GS si prezentari video facute de catre editorul Jason Chen. Au aflat baietii ca e vorba de un display mai bun, posibil la 960x640 pixeli. A aparut o camera frontala pentru iChat, cea principala fiind imbunatatita. Forma este schimbata, nemaifiind rotunjita ca la celelalte modele. Prototipul avea iPhone OS 4.0, despre care am vorbit pe larg in iPhone OS 4.0: Multitasking, foldere, iBooks si multe altele.

Practic a fost facuta o lansare inainte de luna iunie, fara ca Steve Jobs macar sa participe la ea.

Articolul aparut pe Gizmodo in 19 aprilie are peste 6.000.000 de vizualizari. Investitia de 5000$ a meritat cu prisosinta, daca tinem cont de trafic si publicitate. Acum, este clar ca echipa era mai mult decat sigura ca acel obiect reprezenta un device autentic Apple, altfel nu ar fi dat banii pe el. Gizmodo e totusi in siguranta, pentru ca nu avea practic de unde sa stie ca acela este sigur un iPhone 4G. S-au convins dupa ce l-au atins si l-au desfacut...

Dupa aceasta dezvaluire, Apple i-a trimis redactorului-sef Brian Lam o scrisoare, care suna cam asa: "Ni s-a atras atentia ca Gizmodo este momentan in posesia unui device care apartine Apple. Aceasta scrisoare reprezinta o cerere de returnare a device-ului catre Apple. Te rog sa ma anunti de unde pot ridica produsul." - Bruce Sewell, avocatul Apple. Lam i-a raspuns cordial lui Sewell, spunandu-i ca va returna imediat prototipul.

Citeste si:
Renault 5 cu sistem de propulsie electric, ar putea intra în...
Viitorul Renault 5, cu sistem...

" Bruce, thanks.
Here's Jason Chen, who has the iPhone. And here's his address. You two should coordinate a time.

[Blah Blah Blah Address]

Happy to have you pick this thing up. Was burning a hole in our pockets. Just so you know, we didn't know this was stolen [as they might have claimed. meaning, real and truly from Apple. It was found, and to be of unproven origin] when we bought it. Now that we definitely know it's not some knockoff, and it really is Apple's, I'm happy to see it returned to its rightful owner.

P.S. I hope you take it easy on the kid who lost it. I don't think he loves anything more than Apple."

Gizmodo cert nu a procedat corect, urmarindu-si clar interesul editorial. Baiatul din departamentul software, cel care a pierdut telefonul, poarta marea vina, dar pur si simplu s-a intamplat sa-l piarda si greseala e pardonabila. Cel care a gasit device-ul a procedat corect, incercand sa ia legatura cu Apple, numai ca cei din Cupertino l-au ignorat (pe buna dreptate).

Citeste si:
Ce a gasit Curiosity pe Marte
Ce a gasit Curiosity pe Marte

Toata intamplarea s-ar putea sa fie in avantajul Apple. Cu siguranta vom vedea un nou iPhone in iunie si el va arata cam asa:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.