A aparut multitaskingul implementat in dulcele stil Apple. La dublu click pe home button, un dock este afisat in bottom, el continand aplicatiile deschise si ramase in ultimul punct de lucru. Steve Jobs a spus ca aceasta implementare functioneaza de minune fara sa influenteze durata de viata a bateriei. Gata, exista si multitasking pe iPhone, pentru cei care se plangeau de lipsa lui.

Sistemul de operare de pe primul iPhone a fost, pe cat de intuitiv, pe atat de lacunar. Utilizatorii isi doreau noi functii care pe alte platforme erau deosebit de vechi si, din motive in special de marketing, Steve Jobs si compania nu au dorit sa le implementeze. Cel putin nu de la inceput. Vorbim aici despre copy & paste, despre multitasking, GPS, wallpapere, foldere... Toate au inceput sa vina pe rand si iata-ne acum cu ultima gaselnita software a Apple, OS-ul 4.0!

iPhone OS 4.0 integreaza toate functiile amintite mai sus in ceea ce va insemna cel mai matur OS mobil lansat de catre Apple. Versiunea 4.0 va putea fi pusa pe iPhone 3GS si iPod Touch de generatia a treia. iPad il va avea din toamna, iar noul iPhone 4 il va avea din luna iunie. Exista update-ul si pentru iPhone 3G si iPod Touch g2, insa vor fi instalate numai anumite parti. Ce anume s-a schimbat?

A aparut multitaskingul implementat in dulcele stil Apple. La dublu click pe home button, un dock este afisat in bottom, el continand aplicatiile deschise si ramase in ultimul punct de lucru. Steve Jobs a spus ca aceasta implementare functioneaza de minune fara sa influenteze durata de viata a bateriei. Gata, exista si multitasking pe iPhone, pentru cei care se plangeau de lipsa lui. Mai mult, aplicatiile de pe fiecare desktop pot fi incluse in foldere, prin drag&drop. Pot fi facute maxim 190 de foldere, pentru un numar maxim de 2160 de aplicatii. Ca tot sunt peste 150.000 in AppStore... Acum, pot fi setate wallpapere si pentru startup screen, precum si pentru background-ul desktop-urilor ce contin iconuri.

Nu se stie ce camera foto va avea noul iPhone (unele voci spun ca 5 MP) insa soft-ul permite zoom digital 5X si tap to focus in video mode. Prezenta deja pe iPad, compatibilitatea cu orice tastatura Bluetooth va exista si pe iPhone / iPod Touch. De asemenea, si noul serviciu iBooks va fi portat si pe aceste doua platforme, la dimensiuni desigur scalate. O alta noutate este serviciul de e-mail, mai puternic, mai intuitiv si cu sincronizari pe mai multe conturi. Nu in ultimul rand, Game Center va fi un fel de Xbox Live, in care utilizatorii Apple se vor putea juca in voie intre ei. A propos de jocuri, Apple a construit si iAd, o functie care aduce reclamele pe device-urile lor, pastreaza unele aplicatii free si permit cumpararea unor cantece, programe sau jocuri direct din reclame.

Citeste si:
Black Friday 2019 la produse Apple - iPhone, iPad, Apple Watch
Black Friday 2019 la produse...

Iata si un hands-on facut de Engadget:

Surse: Engadget, Gizmodo


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.