Zvonurile planau si in jurul Sony Ericsson, care anunta timid ca va lansa un telefon cu Android, cel mai probabil Xperia X3. Iata ca dezvaluirea a avut loc, insa nici vorba de X3. Smartphone-ul se numeste X10 si va fi disponibil in primele luni ale lui 2010.

Xperia X10: Android se intalneste cu Rachael

Segmentul telefoanelor inteligente s-a schimbat radical in ultimul timp, din mai multe motive: 1. criza, 2. aparitia procesorului Snapdragon la 1 Ghz, 3. sistemul de operare Android, 4. display-urile touchscreen capacitive si 5. criza. Da, am pus "criza" de doua ori pentru ca a fost de departe cel mai eficient imbold pentru producatori gen Palm sau Motorola.

Pe acest sfarsit de an am luat la cunostinta despre HTC HD2 si Motorola Droid, doua terminale excelente. De ce HD2 se bazeaza pe un Windows Mobile 6.5 schimbat radical de catre HTC, e simplu de inteles: High Tech Computer avea o colaborare lunga cu Microsoft si trebuia sa ajute "piata". Acolo, platforma hardware s-a rupt de tot ce exista pana in acel moment. De cealalta parte, Motorola parca s-a intrecut pe sine cu Droid (in Europa se va numi Milestone). Droid are Android 2.0, procesor la 1 Ghz, display capacitiv si tastatura Qwerty glisanta.

Zvonurile planau si in jurul Sony Ericsson, care anunta timid ca va lansa un telefon cu Android, cel mai probabil Xperia X3. Iata ca dezvaluirea a avut loc, insa nici vorba de X3. Smartphone-ul se numeste X10 si va fi disponibil in primele luni ale lui 2010. In X10, Android-ul se intalneste cu Rachael, o interfata proprietara Sony Ericsson ce promite sa schimbe mult experienta utilizatorului. Rachael nu se aseamana cu Sense UI de la HTC. Efectele sunt spectaculoase, modificarile sunt multiple si abia remarci ca ai un Android sub degete.

Iti sta la dispozitie un device elegant, cu un display capacitiv de 4 inci, cu o rezolutie de 800 x 454 pixeli si 262k culori. Ai sa faci instructie cu un procesor Snapdragon la 1 Ghz si un chip grafic care permite rularea jocurilor complexe exact ca pe un iPhone, cu folosirea accelerometrului. Partea posterioara are o camera foto de 8.1 megapixeli, cu multe functii care se regasesc si in aparatele digitale Sony. Exista jack audio de 3.5mm, miniUSB, Wi-Fi, GPS si un slot microSD. Trebuie sa stiti ca un card de 8 GB va fi livrat in pachet.

Citeste si:
Sony Ericsson Aspen: Business, eco si Win Mobile 6.5.3
Sony Ericsson Aspen:...

Gasiti mai jos cateva clipuri cu Xperia X10, precum si o galerie foto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.