20 octombrie a insemnat pentru Apple destul de mult: compania lui Steve Jobs a lansat un nou MacBook cu o carcasa unibody, noi modele iMac si Mac Mini, precum si un mouse magic..

A aparut mouse-ul magic

20 octombrie a insemnat pentru Apple destul de mult: compania lui Steve Jobs a lansat un nou MacBook cu o carcasa unibody, noi modele iMac si Mac Mini, precum si un mouse magic..

Magic Mouse aduce tehnologia multitouch din iPhone, iPod Touch sau MacBook Pro intr-un periferic devenit acum mult mai intuitiv, mai natural, mai aproape de utilizator. Device-ul nu are absolut niciun buton, el actionand insusi ca un mare buton. Este subtire, mai lat, excelent finisat. Comunica cu sistemul iMac prin Bluetooth si nu are nevoie de niciun adaptor. Se orienteaza cu laser si functioneaza, cel putin la o prima folosire, ca un mouse obisnuit. Si totusi...

Apple a "imbracat" intreaga suprafata superioara in senzori capacitivi, transformand perifericul intr-un veritabil multitouch. Il atingi o data si gata click-ul. Alegi Secondary Click din System Preferences si partea stanga este left click, cea dreapta right click. Atingi de doua ori si ai dublu-click. Treci degetul in linie pe verticala si obtii un scrolling care este mai rapid sau mai lent, in functie de viteza degetului. Daca simulezi rasfoirea unei reviste, cu doua degete, schimbi paginile in Safari. Apasand Control pe tastatura si apoi desenand o linie pe mouse, ai zoom in/out.

Magic Mouse costa 69$ insa, din pacate, nu poate fi utilizat decat cu sisteme iMac. Fiecare iMac va veni de acum cu un astfel de mouse incorporat. Cum se intampla de obicei, daca Apple seteaza un trend, ceilalti producatori vin in scurt timp cu produse similare. Lucru care nu poate decat sa ne bucure...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.