Nikon nu s-a gandit sa reinventeze roata, adaungand noi ingrediente (ce-i drept, una din ele spectaculoasa) intr-o reteta deja de succes, prezentandu-ne noul D3S.

Nikon D3S: Detalii excelente in negura noptii

Modelul D3 al celor de la Nikon s-a mentinut in topul preferintelor fotografilor profesionisti din lumea intreaga, chiar daca pretul de 5000$ il facea mai scump decat alte solutii Canon sau Sony. Nikon nu s-a gandit sa reinventeze roata, adaungand noi ingrediente (ce-i drept, una din ele spectaculoasa) intr-o reteta deja de succes, prezentandu-ne noul D3S.

Corpul aparatului DSLR a ramas aproape identic, minunea petrecandu-se la interior. Acelasi senzor CMOS performant de 12.1 megapixeli este raspunzator de imaginile bogate in detalii. Dar ce te faci cand te prinde noaptea pe munti, prin paduri sau prin locuri prost iluminate si nu te poti folosi de blit asa cum se cuvine? Exact aici a intervenit Nikon. Valoarea ISO este in mod normal intre 200 si 12.800. Ce ziceti de un ISO 102.400? Cu alte cuvinte, senzorul lucreaza atat de bine cu optica Nikor, incat reuseste sa vada detalii pe care si ochiul uman poate ca le-ar rata in conditiile date.

Acest DSLR va aparea prin magazine in luna noimebrie, la un pret de 5200$, cu numai 200$ mai mult decat D3. Vom gasi in plus un procesor de imagine mai performant, capabil de un autofocus mai rapid in timpul filmarii sau al fotografierii. Camera porneste repede si AF-ul reuseste sa tina pasul cu valoarea ISO impresionanta. Din pacate, multi isi doreau ca D3S sa filmeze la o rezolutie 1080p, insa Nikon a ales numai 720p, argumentand ca fotografii profesionisti nu au nevoie sa filmeze la un asemenea standard. Partial le dam dreptate, insa clar nu ar fi stricat un 1080p tinand cont de celelalte dotari si de pretul platit pe camera.

In mod burst se pot realiza poze cu 9 fps sau chiar 11 fps in DX mode, atunci cand crop-ul 1.2x micsoreaza putin rezolutia, ducand-o la 8.4 megapixeli. Pozele si filmele pot fi vizualizate pe display-ul LCD de 3 inci sau pe un televizor HD, gratie portului HDMI. Exista desigur un al doilea display monocrom pentru afisarea diversilor parametri, asa cum sta bine unui DSLR cu pretentii. Sa mai punem inca un LCD? Da, sunt trei acum... Acumulatorul Li-ion performant asigura o autonomie suficienta pentru 4200 de fotografii (cifra data de Nikon).

Citeste si:
Cum poate opera mai bine o afacere cu ajutorul unei certificări ISO?
Cum poate opera mai bine o...

Puteti vedea putin mai jos doua clipuri interesante, precum si cateva poze cu D3S, in galeria foto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.