Prezenta OS-ului Google pe o platforma tehnica atat de performanta nu poate decat sa ne bucure. Practic, cine vrea sa fie tot timpul plin de filme, muzica, emisiuni tv si pe deasupra nici nu poate trai prea mult fara internet, isi poate indrepta atentia spre acest gadget a carui interfata este acum particularizabila, multumita lui Android.

Archos 5: O bijuterie de gadget

Renumitul producator de playere multimedia ne-a surprins in mod placut dupa ce a hotarat sa atace si segmentul netbook-urile si, mai nou, chiar pe cel al telefoanelor inteligente, urmand sa faca oficial, cat de curand, un terminal care sa concureze cu solutiile HTC sau Apple. Nu vom vorbi astazi despre aceste informatii ci despre Archos 5, noul internet tablet cu Android.

Prezenta OS-ului Google pe o platforma tehnica atat de performanta nu poate decat sa ne bucure. Practic, cine vrea sa fie tot timpul plin de filme, muzica, emisiuni tv si pe deasupra nici nu poate trai prea mult fara internet, isi poate indrepta atentia spre acest gadget a carui interfata este acum particularizabila, multumita lui Android. Pe langa functiile multimedia, exista e-mail, GPS, aplicatii office, jocuri, programe de socializare si multe altele care pot fi descarcate gratuit sau contracost cu Appslib. Archos 5 a devenit acum un veritabil computer ultra mobil, ideal pentru distractie dar si pentru munca cea de toate zilele.

Display-ul superb masoara 4.8 inci si are o rezolutie de 800 x 480 pixeli, pentru un playback video 720p. Toate formatele video populare sunt acceptate direct, fara conversii (Archos este cunoscuta pentru treaba asta excelenta) si pot fi copiate in memorii interne de 8, 16 sau 32 GB, precum si pe HDD-uri de 160 sau 500 GB. Variantele cu memorii flash cantaresc 182 de grame si au o grosime de 10.4 mm, iar cele cu HDD cantaresc 286 grame si au grosime de 20 mm. De raspunsul perfect in orice aplicatie se ocupa procesorul ARM Cortex la 800 Mhz.

Accesul la internet se face prin WiFi in standardul n, precum si prin Bluetooth, prin share de pe un telefon mobil conectat la 3G. Acolo unde exista un hotspot, Archos nu se va jena sa-l foloseasca din plin. Muzica poate fi ascultata in castile livrate in pachet (jack de 3.5mm) sau direct in difuzoare, ea putand fi cea stocata in memorie sau online, cu ajutorul Deezer. Archos 5 are si functia de FM transmitter, apreciata in special de soferi. Tot soferii, precum si turistii, vor aprecia GPS-ul intuitiv care afiseaza si cladirile, din mai multe unghiuri, avand moduri car, adventure sau pedestrian.

Citeste si:
WhatsApp nu va mai fi disponibil pe anumite modele de telefoane din...
WhatsApp nu va mai fi...

Cu ajutorul unor dock-uri speciale, Archos 5 poate receptiona posturi TV DVB, poate inregistra emisiuni, poate reda filme pe televizor sau isi poate mari semnificativ autonomia, care oricum este foarte buna, cu pana la 7 ore in mod video si 22 de ore audio.

Archos 5 Internet tablet va fi in scurt timp disponibil, la preturi incepand de la 299.99$. Varianta cu HDD de 500 GB va costa 429.99$.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.