Miercuri, pe data de 9 septembrie, Apple a tinut deja obisnuitul eveniment It's Only Rock and Roll, dedicat in special muzicii. Boss-ul Steve Jobs a revenit in centrul atentiei, prezentand show-ul cu multa energie, parca nici nu ar fi suferit vreodata de cancer la pancreas. Ba chiar mai glumea din cand in cand, spunand ca acum mananca inghetata si vrea sa mai puna pe el rapid cateva kilograme...

Ce produse noi a lansat Apple?

Miercuri, pe data de 9 septembrie, Apple a tinut deja obisnuitul eveniment It's Only Rock and Roll, dedicat in special muzicii. Boss-ul Steve Jobs a revenit in centrul atentiei, prezentand show-ul cu multa energie, parca nici nu ar fi suferit vreodata de cancer la pancreas. Ba chiar mai glumea din cand in cand, spunand ca acum mananca inghetata si vrea sa mai puna pe el rapid cateva kilograme...

Surprize? Da si nu. Fanii se asteptau la dezvaluirea unei tablete, insa cum eventul era pentru muzica, multi sincer nu se asteptau sa vada celebra iTablet, dar sperau in sinea lor ca Jobs le va taia rasuflarea. Lucru care nu s-a intamplat. Au existat zvonuri cum ca iPod Touch va primi o camera foto de cel putin 3.2 megapixeli, lucru care nici el nu s-a intamplat. Piesa de rezistenta a fost noul Nano 5G, plin de functii care il pot face gadget-ul perfect pentru tineri. Au mai fost pe acolo iTunes 9, OS-ul 3.1, culorile noi ale lui Shuffle si noul Touch prea putin schimbat...

Sa vorbim despre Nano. Aceleasi culori vibrante, acelasi clickwheel ideal si functii cu nemiluita. Acum nu mai trebuie sa cumperi tot felul de add-onuri pentru a asculta radio sau pentru a face unele inregistrari. Nano 5G are modul radio FM integrat cu functie Live Pause si un microfon de calitate. Are un display mai mare (2.2 inci) cu 376 x 240 pixeli. Nano a primit o camera video care inregistreaza in format H.264, la 640 x 480 pixeli, cu 30 de cadre pe secunda si sunet AAC.

Gadget-ul de numai 36 de grame poate fi acum un accesoriu must have pentru orice iubitor de muzica proprie sau de la radio, pentru cei care vor sa pastreze amintirile cu cei dragi sub forma clipurilor video, pentru reporteri sau atleti care se bucura in continuare de pedometru si suport Nike+. Autonomia este de 24 ore audio si 5 ore video. Preturile vor fi de 149$ pentru versiunea de 8 GB, respectiv 179$ pentru cea de 16 GB.

Citeste si:
Află prin ce au trecut celebritățile la începutul carierei
Află prin ce au trecut...

Acum, despre Touch. Vizual vorbind, nu s-a schimbat nimic. La interior, destule. Credem ca procesorul ARM la 600 Mhz a fost implementat si aici, asta pentru ca Apple spune ca noul Touch este cu pana la 50% mai rapid decat generatia anterioara. Cert este ca device-ul nu a primit a camera, Jobs spunand ca Touch va ramane axat pe jocuri, filme si aplicatii computer like. Versiunile disponibile vor fi de 8 GB, 32 GB si chiar 64 GB. Preturile au scazut si ele, fiind de 199$, 299$ si 399$. La bord este noul OS 3.1, la care ceilalti utilizatori pot face update utilizand iTunes (4.95$ pentru update). Touch are suport OpenGL ES 2.0, care promite jocuri spectaculoase, controlabile prin intermediul tapping-ului, al multitouch-ului, respectiv accelerometrului. Odata cu activarea Bluetooth-ului, acesta poate fi folosit pentru jocuri simple in retea. Pentru unele mai complexe, este necesar WiFi. Acum (de fapt chiar din OS 3.0), device-ul se conecteaza automat la hotspot-urile WiFi, daca sunt gratuite. Tastatura qwerty on-screen se roteste in landscape, hartile au optiuni noi, live search-ul isi face treaba de minune.

Citeste si:
Cat costa gadgeturile populare de fapt?
Cat costa gadgeturile...

Cum era de asteptat, Shuffle nu a avut parte de tratamente speciale, ci numai de cinci culori atractive.

Cat despre software, pe langa OS 3.1 care nu straluceste cu nimic nou, a fost lansat noul iTunes 9. Grafica mai buna, interfata intuitiva, un App Store redesenat, o sincronizare mult mai rapida si multe goodies. Cam acesta este iTunes 9. LP arata albume cu coperte, versuri, poze, videoclipuri, fiind mai atractiv pentru cei care indragesc un anumit artist si vor mai multe informatii atunci cand descarca un album. Home Sharing lasa utilizatorul sa distribuie muzica intre mai multe computere autorizate. iTunes Store era deja impecabil, acum este grozav, cu un design nou si o aranjare mult mai prietenoasa.

Pentru mai multe informatii:
iPod Nano 5G
iPod Touch
iPod Shuffle
OS 3.1
iTunes 9


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.