Daca in urma cu putin timp v-am prezentat N900 si am adus vorba despre N97 Mini si nonconformistele X6 si X3, iata ca cele din urma au devenit oficiale pe site-ul finlandezilor, primind deja calificativul de "featurephones" din partea publicatiei Engadget.

Featurephones: Nokia X6 si X3

Nokia isi mareste portofoliul de produse, lansand noi terminale pentru muzica, oameni de afaceri sau iubitori de social networking. Daca in urma cu putin timp v-am prezentat N900 si am adus vorba despre N97 Mini si nonconformistele X6 si X3, iata ca cele din urma au devenit oficiale pe site-ul finlandezilor, primind deja calificativul de "featurephones" din partea publicatiei Engadget.

Nokia X6 poate fi considerat urmasul lui 5800 Xpress Music, fiind in continuare axat pe multimedia si retele sociale. Design-ul nu mai este unul curb ci oarecum patratos, diferit de ceea ce ne-a aratat Nokia pana acum. In carcasa de numai 14mm grosime, si-a gasit loc un display touchscreen de 3.2 inci, de data aceasta de tip capacitiv, adica mult mai responsiv si mai prietenos cu degetele. Rezolutia este de 640 x 360 pixeli, tocmai buna pentru elementele grafice din OS-ul Symbian, a carui functionalitate desavarsita nici nu mai trebuie amintita.

X6 are la bord 32 de GB memorie interna. Poti pune in el muzica, filme si poze, exact ca intr-un iPod Touch, numai ca aici avem si telefon, o camera foto performanta si un OS care stie multitasking. Ca tot am adus vorba de camera, aceasta are 5 megapixeli, optica semnata Carl Zeiss si un blit Dual LED care prmite capturi reusite si in conditii dificile de iluminare. Filmele sau pozele facute pot fi vizionate si pe un televizor, gratie portului TV-out. X6 are si WiFi, 3G, Bluetooth 2.0, precum si A-GPS pentru Ovi Maps.

Autonomia este foarte buna, cu 8.5 ore in talktime GSM, 401 ore in standby si 35 de ore de audio playback. X6 va putea fi cumparat in Q4, la un pret de 459 euro.

X3 este stilat, compact si plin de functii interesante, tot pentru iubitorii de muzica. El are un display non-touchscreen de 2.2 inci si o tastatura glisanta. Alte taste pentru controlul player-ului audio se gasesc in partea stanga a ecranului. X3 integreaza un OS de serie 40, primul cu Ovi Store onboard. Din pacate, memoria interna mica necesita folosirea unui card microSD de pana la 16 GB, iar camera foto are 3.2 MP. Slider-ul ramane totusi o solutie demna de luat in calcul, asta pentru ca el va costa 115 euro, din Q4.

Citeste si:
In viitor lumea o sa arate asa!
In viitor lumea o sa arate asa!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.