Xperia X2 va fi lansat oficial spre sfarsitul anului, la un pret de 699 euro. Va amintim ca Nokia va lansa N97 Mini in luna octombrie, la un pret de 450 euro, iar HTC promite cam tot atunci cateva terminale noi, cu Win Mobile 6.5 sau Android.

Oficial! Sony Ericsson Xperia X2

Chiar daca la vremea lui, telefonul Xperia X1 a fost unul dintre cele mai bune device-uri cu Windows Mobile 6.1, modelul Sony Ericsson nu s-a bucurat de un succes prea mare, asta si din cauza concurentei acerbe din partea HTC, care a venit cu Touch Pro2.

Zvonurile au tot circulat prin diferite publicatii mai mult sau mai putin credibile, care au adus informatii si poze despre modelele X2 sau chiar X3. Despre X2 se stia ca va avea a baza sistemul de operare Windows Mobile 6.5, iar despre X3 se crede ca va merge pe OS-ul Google Android. Iata ca informatiile despre Xperia X2 au devenit oficiale si smartphone-ul se anunta unul interesant, chiar daca pretul fixat se situeaza deasupra lui Nokia N900 sau N97.

Lucrurile au evoluat in bine. Atat design-ul general, cat si partea tehnica, au fost imbunatatite. Sony Ericsson a renuntat la tastele triunghiulare de sub display, optand pentru unele touch amplasate in jurul unei suprafete care tine loc de mouse/trackball. Tastatura Qwerty este mai voluminoasa, tastele fiind mai usor de apasat de catre cei cu degete mai mari. Forma este putin rotunjita, mai bine finisata si mai compacta. Display-ul are 3.2 inci si vine cu o rezolutie WVGA (800 x 480 pixeli). El ramane inca rezistiv, dar trecerea spre unul capacitiv se pare ca va fi facuta la modelul X3. Nokia spre exemplu, va trece deja la aceste display-uri touchscreen in curand, anuntand deja terminalele X6, respectiv X3.

Camera de 3.2 megapixeli a fost inlocuita cu una de 8.1 megapixeli, cu un blit LED, autofocus si o multime de setari in meniu. Pozele si filmele pot fi vizionate si pe televizor, gratie portului TV-out. In rest, Xperia X2 are conectica deja bine cunoscuta cu care Sony Ericsson si-a obisnuit targetul business. Nu lipseste nimic, de la USB 2.0 pana la Bluetooth, WiFi, 3G sau GPS.

OS-ul Windows Mobile 6.5 isi va face debutul in mod oficial de luna viitoare, upgrade-ul de la versiunea 6.1 fiind teoretic posibil pentru cei care detin asemenea telefoane. 6.5 este mai finger-friendly, are o interfata mai prietenoasa, cu icon-uri mai mari si functii noi. Sony Ericsson a umblat la interfata, adaugand deja celebrele panel-uri, 12 la numar. Per ansamblu, experienta grafica este la inaltime, chiar daca display-ul nu raspunde tocmai perfect la atingeri.

Citeste si:
Sony Ericsson Aspen: Business, eco si Win Mobile 6.5.3
Sony Ericsson Aspen:...

Xperia X2 va fi lansat oficial spre sfarsitul anului, la un pret de 699 euro. Va amintim ca Nokia va lansa N97 Mini in luna octombrie, la un pret de 450 euro, iar HTC promite cam tot atunci cateva terminale noi, cu Win Mobile 6.5 sau Android.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.