19 noiembrie este ziua dedicata toaletei, tronului, celei mai nefericite camere din casa.

5 noiembrie: Ziua lui Guy Fawkes

"Remember, remember, the 5th of november". Cine a vazut filmul "V for Vendetta" sau are o baza solida de istorie a Europei va recunoaste citatul. Pe 5 noiembrie sarbatorim ziua in care un barbat pe nume Guy Fawkes a incercat sa arunce in aer Parlamentul Marii Britanii in 1605.

Desi Parlamentul Britanic a vrut ca in aceasta zi sa se comemoreze ESECUL lui Fawkes, spiritul sau revolutionar a dainuit mai mult decat interesele politice ale vremii.

7 noiembrie: Ziua internationala a "franturilor de limba"

Astazi este ziua in care sa te falesti cu dictia perfecta recitand cateva dintre jocurile tale fonetice preferate. Cateva exemple:


  • Capra neagra-n piatra calca, cum o calca-n patru crapa!

  • Crapa capul caprii-n patru, cum a crapat piatra-n patru!

  • O mierlita fuflendita fuflendi-fuflendarita nu poate sa fuflendeasca fuflendi-fluflendareasaca pe mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendaroiul. Dar mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendaroiul poate ca sa fuflendeasca fuflendi-fluflendareasaca pe mierlita fuflendita fuflendi-fuflendarita.

  • Pipotele priponite in panoplia paralelipipedelor pompau pipaind pampoanele laptopurilor.

  • Un cocostarc s-a dus la descocostarcarie, unde se descocostarcareau si alti cocostarci nedescocostarcariti, ca sa se descocostarcareasca de cocostarcaria lui.

Citeste continuarea pe 9am.ro

Sursa foto main: Candie_N via Flick.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.