La 11 ani de la lansarea primului film Lord of the Rings, Peter Jackson pregateste fanilor o calatorie epica in Middle-Earth, in cea mai recenta sa trilogie: The Hobbit. Iata 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre cel mai asteptat film al lunii.

1. In 1928, in timp ce corecta cateva lucrari, lui JRR Tolkien ii vine pentru prima data ideea romanului The Hobbit. „Intr-o gaura in Pamant traia un hobbit” a fost prima propozitie scrisa de Tolkien pe una din lucrari.

2. Numele dwarfilor, chiar si cel al maretului vrajitor Gandalf, nu i-au venit lui Tolkien pur si simplu. Acesta le-a imprumutat dintr-un vechi poem norvegian despre nasterea lumii, intitulat Voluspa.

3. Nici macar inventia cuvantului "hobbit” nu ii apartine, asa cum se crede. Potrivit dictionarului Oxford, termenul a fost folosit pentru prima data in secolul al nousprazecelea intr-o carte de folclor si facea referire la persoanele de mica inaltime sau la zane.

4. Prima recenzie a romanului The Hobbit a fost realizata de un baiat de 10 ani, fiul editorului Sir Stanley Unwin. Raspunsul pozitiv al acestuia l-a determinat pe editor sa publica cartea.

5. Lui Tolkien ii placea foarte mult sa si desenze. Hartile din The Hobbit sunt gandite si realizate de autor insusi, la fel si faimosul peisaj de pe coperta cartii.

6. Inainte ca romanul The Hobbit sa fie publicat in Germania nazista, seful editurii i-a cerut lui Tolkien sa explice intr-o scrisoare mostenirea sa ariana. Tolkien a scris doua scrisori, una plina de furie si una mai decenta si l-a lasat pe editorul sau sa aleaga pe care sa o trimita. Evident, editorul a ales-o pe cea mai toleranta.

7. In toata povestea The Hobbit exista un singur personaj feminin: Belladonna Took, mama lui Bilbo.

8. Elijah Wood avea 19 ani atunci cand a aparut in primul film Lord of the Rings. Pentru ca in The Hobbit sa arate la fel de tanara, Peter Jackson a recunoscut ca a netezit digital chipul lui Wood pentru a arata cu mult mai tanar.

9. Initial, Tolkien planuia ca numele vrajitorului Gandalf sa fie Bladorthin. Gandalf ar fi trebuit sa fie liderul dwarfilor.

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

10. Tolkien nu era un fun al studiourilor Disney si a cerut in mod explicit ca niciunul din filmele sale sa nu fie transformat intr-un film Disney.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.