"Tatal fantoma", debutul in lung-metraj al criticului de film, profesorului de scenaristica si cunoscutului publicitar, Lucian Georgescu, este un road-movie despre dragoste, fluturi in stomac la varsta maturitatii, nostalgie, cinema si surprizele unei calatorii initiatice.

Filmul il are ca protagonist central pe Robert Traum (interpretat de Marcel Iures, pentru prima data intr-un rol de comedie de prim-plan) si spune o dubla poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre profesorul Traum (reintors in tara natala a tatalui si unchiului său - unul celebru romancier, celalalt gangster din Chicago) si Tania (Mihaela Sirbu, a carei prestatie a fost apreciata de revista Variety drept un „debut formidabil”) si, pe de alta parte, dragostea pentru cinemtograful de alta data, nomad, popular, naiv si generos.

Omagiu tandru si nostalgic adus unui unei epoci apuse, "Tatal fantoma" imbina stilistic cinema-ul postmodern cu cel clasic, gratie si imaginii semnate Liviu Marghidan si coloanei sonore originale compuse de Johannes Malfatti, alternata de hit-uri clasice precum Breakfast in America al trupei Supertramp.

Alaturi de Marcel Iures si Mihaela Sirbu, in film mai joaca Victor Rebengiuc si Mariana Mihut (impreuna din nou pe marele ecran dupa 30 de ani), Valer Delakeza, Mihai Constantin, Mimi Branescu, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu si Mirela Oprisor.

Road-movie initiatic, "Tatal fantoma" are un punct de plecare in nuvela "Almost Oriental" a scriitorului si scenaristului american Barry Gifford, scenaristul favorit al lui David Lynch ("Wild at Heart", "Lost Highway", "Perdita Durango" care, de altfel, are si o aparitie cameo in film.

Filmul a fost prezentat in avanpremiera extraordinara in cadrul Festivalului International de Film Transilvania 2011 si a fost selectionat in competitiile Festivalurilor Internationale de Film de la Montreal, Mons si Mannheim-Heidelberg.

Citeste si:
Victor Rebengiuc se retrage de pe scena teatrului: „Sănătatea mea e...
Victor Rebengiuc se retrage...

"Tatal fantoma" este distribuit in Romania de Transilvania Film si va avea premiera nationala pe 2 martie.

"Tatal Fantoma" - Primul film cu Marcel Iures in rol comic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.