“I Am Number Four” spune povestea a noua extraterestrii ce s-au refugiat pe Pamant impreuna cu gardienii lor pentru a se ascunde de cei ce vor sa-i omoare. Acestia sunt singurii supravietuitori ai unui razboi desfasurat pe planeta lor natala, Lorien, Mogadorianii fiind cei care au decimat populatia autohtona.

Cei noua copii sunt protejati de o vraja datorita careia pot fi ucisi doar in ordinea nasterii lor.
Filmul debuteaza cu stangul pentru ca prezinta (intr-un mod gorsier) uciderea Numarului 2. Ma asteptam la un scurt istoric al planetei Lorien, prezentarea pe scurt a razboiului si (cel mai important) explicatia sau modalitatea in care poporul cotropitor a reusit sa omoare o intreaga populatie. Insa regizorul D.J. Caruso a preferat sa se axeze mai mult pe persoanele implicate in actiune si mai ales pe viata de fugar a personajului principal. Putem trece cu vederea acest amanunt, avand in vedere ca filmul reprezinta prima parte din serie.

Alex Pettyfer joaca rolul lui John Smith, un licean ce-si petrece viata din scoala in scoala. Satul de fuga si de faptul ca nu-si poate face prieteni, el se confrunta si cu alte probleme: incepe sa descopere ca are puteri supranaturale pe care nu le poate controla inca. Asa ca gardianul sau jucat de Timothy Olyphant decide ca este timpul sa se mute, urmatoare locatie fiind orasul Paradise din Ohio. Aici o intalneste pe Sarah Hart (jucata de Dianna Agron – o stiti din “Glee” sau “Burlesque”) de care se indragostete si pe Sam (Callan McAuliffe), tocilarul necajit de sportivii liceului, pe care il apara de fiecare data cand are ocazia. Cliseist, nu-i asa?

Printre farsele puse la cale de fostul iubit al lui Sarah, ascunderea puterilor si a urmelor, Numarul 4 realizeaza ca aici si-a gasit sufletul pereche, replica “No, you can go wherever you want, see whatever you want to. But a place is only as good as the people you know in it” mi-a ramas in minte pentru ca are un mare sambure de adevar in ea. Dialogurile sunt pe alocuri amuzante, pe alocuri pline de clisee, dar te tin in alerta, iar cuplul Alex – Dianna da bine pe ecran.

Partea cea mai captivanta si mai interactiva este aceea in care Mogadorianii (conducatorul este jucat de Kevin Durand) incep sa-l urmareasca pe Numarul 4. In ajutorul lui sar Numarul 6 si himera tranformata in cainele lui care se lupta cu dusmanii. Explozii, lasere, arme extratereste – toate acestea ofera un deliciu vizual pentru care merita vazut la Imax.Vei ramane cu siguranta impresionat si eu mi-am dorit sa existe o varianta 3D.

Citeste si:
Motivul absurd pentru care o tanara a acordat doar o stea unui...
Motivul absurd pentru care o...

multumim : divercitycafe.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.