De la saptamana la saptamana am asteptat noile episoade mai ceva decat asteapta copiii Craciunul.

La cei 24 de ani ai mei, cred ca am o atitudine extrem de “batraneasca”. Unul dintre simptomele acestei atitudini il reprezinta faptul ca nimic nu ma mai impresioneaza in vreun fel. Desigur, iPhone-ul a reusit sa ma ia prin surprindere si la fel si dependenta cunoscutilor mei de Framville, dar nu am crezut ca dupa mai bine de 20 de ani de urmarit filme si seriale voi mai fi surprins de un scenariu.

Dar Leverage a reusit sa ma faca sa cred ca poate pe aceasta lume inca mai exista creativitate si idei extrem de bune. Ceea ce este probabil destul de ciudat, este ca serialul pleaca de la o idee pe care am mai intalnit-o: patru hoti de talie internationala sunt condusi de un fost politist de asigurari genial in diverse misiuni ce sa le foloseasca “talentele” unice pentru a ajuta oameni pe care legea nu-i mai poate ajuta.

Aceasta idee nu este originala, insa scenariul fiecarui episod reuseste sa te lase cu gura cascata saptamana dupa saptamana. De fiecare data ajung sa ma intreb plin de ingrijorare: Oare ce se va intampla acum cu personajele mele preferate?. Si de fiecare data planul lor este mai complex si mai indraznet.

Fiecare nou episod iti prezinta ceva mai multa actiune, putin mai mult umor si tot mai mult suspans. Gandeste-te la Leverage ca la un fel de Oceans 11 care devine in fiecare episod tot mai antrenant, tot mai inteligent si tot mai captivant.

Unul din aspectele cu adevarat senzationale ale acestui serial il reprezinta personajele. Fiecare personaj este un geniu criminal cu indeletniciri specifice unei arii de activitate. Avem: hacker-ul, “actrita”, hoata si “luptatorul”. Toate personajele sunt exceptionale in domeniul lor de activitate, dar sub indrumarea “regelui Intunecat”, eforturile lor, combinate se transforma intr-o forta de neoprit, folosita pentru a face bine intr-un mod extrem de… ilegal.

Citeste si:
Avertisment DSP: Apă de băut contaminată. Singura acțiune făcută de...
Avertisment DSP: Apă de băut...

Actorii alesi sunt cel putin geniali si cred ca ar trebui sa-i enumar aici, mai ales ca sunt doar 5: Timothy Hutton, Gina Bellman, Christian Kane, Beth Riesgraf si Aldis Hodge.

Obiectiv privind, cu toate ca am enumerat o serie de motive pentru care Leverage este un serial senzational, este greu de spus in ce sta magia pana nu il urmaresti chiar tu. Eu iti recomand cu caldura acest lucru. Crede-ma ca merita cele 40 de minute cat dureaza un episod. Incerca, totusi sa nu il lasi sa-ti creeze dependenta.

Muzica este de asemenea un punct forte al acestui serial: nici nu-ti dai bine seama cum o scena tensionata este insotita exact de melodia potrivita. Ceea ce incerc sa spun este ca melodiile nu devin evidente, dar sustin perfect atmosfera.

Si apoi, probabil medalia de aur o merita faptul ca scenaristii au reusit sa adune idei bune dintr-o multime de seriale mai vechi si cu ajutorul lor sa dea nastere unui show de televiziune exceptional. De la saptamana la saptamana am asteptat noile episoade mai ceva decat asteapta copiii Craciunul.

Citeste si:
Destinatii cu buget redus pentru mini-vacantele din 2017
Mai multe mini-vacante pentru...

Un review de: Cristi, DivercityCafe


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.