Intrebare: Daca elimini din Avatar efectele speciale, CGI-urile (Computer generated images) si 3D-ul, ce ramane? Un mare film sau un SF gen Hallmark? Nu dau verdicte!!!! DOAR INTREB!!!

Sunt un “cinefil de socializare”. Adica imi place sa merg cu gasca la cinema, sa mancam, sa stam la palavre inainte si dupa etc. In acest context, am vazut 90% din filmele care au intrat la noi in sali in ultimii 3 ani.

Nu am vazut “Hurt locker” fiindca in Romania nu a aparut decat pe dvd acum cateva zile. Dar am vazut “Avatar”, “Inglorious basterds” si celelalte pelicule. Multi spun ca Avatarul a fost dezavantajat la Oscaruri. Nu cred asta! Iata de ce…

Avatar-ul e pe cale de a deveni, daca nu a devenit deja, cel mai profitabil film din istorie. Bravo lui! E un film care, la fel ca si “Cantaretul de jazz” (primul film sonor), reprezinta un punct de cotitura in industria cinematografica. Bravo lui! Unora le-a placut, altora nu. Mie mi s-a parut cam lung si, sincer, prefer alte genuri decat SF-ul. Dar nu de gusturi vorbim. De gustibus…

Spunea Irina Margareta Nistor, si CTP-ul ii dadea dreptate, ca, in mod normal, filmul lui Cameron nu trebuia sa intre in competitie. Asa s-a intamplat cu “Cantaretul de jazz” in 1927. S-ar fi cuvenit sa i se acorde si Avatarului un premiu special, separat de competitie.

Cei care sustin ca nu a castigat destule premii habar n-au ce vorbesc.

Pai s-o luam logic. Vreun premiu pentru actorie, exclus! La rol secundar masculin a castigat genialul Cristoph Waltz. La rol principal, Jeff Bridges. (am auzit ca e senzational, o sa-l vedem curand pe ecrane). La gagici, Sandra Bullock si Monique n-au corespondent, ca si prestatie ori valoare, in distributia de la Avatar. Premiul pentru regie…greu de spus. Tocmai pentru ca nu vom sti niciodata cat a fost Cameron, cat au fost computeristii, cat au fost 3D-istii, cat au fost scenografii etc. Sincer, eu l-as fi vazut pe Tarantino castigator. Ce a facut in Inglorious basterds este…In fine…Pacat ca nu a fost macar nominalizat Clint Eastwood, cel mai bun story-teller in momentul de fata. Premiul pentru cel mai bun film…Abia aici e discutia. Tocmai pentru ca e altceva decat toate celelalte, nu le poti judeca. Da! Avatar este cel mai bun film 3D, dar juratii au gandit, probabil, in urma unui rationament pe care il imbratisez si eu.

Citeste si:
Mihai Bendeac va împlini 40 de ani. Actorul își dorește să intre în...
Mihai Bendeac va împlini 40...

Oamenii sunt fascinati de tehnologie. Sunt sclavii tehnologiei. Isi schimba telefoanele doar fiindca a aparut unul cu mp4 in loc de mp3…Pe mine personal ma inspaimanta. Pentru mine, atunci cand privesc un film, importante sunt emotia si povestea. De-aia nu ma dau pe spate efectele speciale decat atunci cand ele slujesc o poveste foarte tare, care ma face sa rad sau sa plang.

Intrebare: Daca elimini din “Avatar” efectele speciale, CGI-urile (Computer generated images) si 3D-ul, ce ramane? Un mare film sau un SF gen Hallmark? Nu dau verdicte!!!! DOAR INTREB!!!

Un articol de: Mihai Bendeac


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.