Ei bine, este vorba despre ceea ce se anunta o capodopera a lui Terry Gilliam, un regizor care s-a straduit sa creeze o lume plina de mister: The Imaginarium of Doctor Parnassus.

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Cand talentatul actor Heath Ledger a incetat din viata (Rest In Peace, Heath) se stia ca lucra in acel moment la un film si rolul sau nu a fost dus la capat. Ei bine, este vorba despre ceea ce se anunta o capodopera a lui Terry Gilliam, un regizor care s-a straduit sa creeze o lume plina de mister: The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Filmul este asteptat cu sufletul la gura de catre toata lumea, tinand cont de prezenta lui Ledger, atat cat a fost posibila ea. Gilliam a strans o distributie de zile mari, oricum: Christopher Plummer, Tom Waits, Johnny Deep, Jude Law sau Colin Farrell. Plummer este traznitul doctor Parnassus, care porneste prin lume cu spectacolul sau intitulat Imaginarium. Parnassus poseda imortalitatea printr-un pariu mai vechi cu diavolul si, dupa cateva secole, renunta la acest dar in schimbul tineretii. Se indragostise de o frumoasa tanara. Diavolul (Mr. Nick) accepta cu o singura conditie: primul copil al lui Parnassus care va ajunge la varsta de 16 ani trebuie sa-i fie incredintat lui, fara discutii.

Vremea trece si Parnassus isi priveste copila, pe Valentina, cum se apropie de 16 ani. La o reprezentatie apare si Mr. Nick, sa-si ia cadoul. E oare timp pentru o noua negociere? Sigur. Cei doi pun un pariu: cine reuseste primul sa seduca cinci suflete, castiga premiul cel mare, pe Valentina. Parnassus are nevoie de ajutor si apeleaza la o mana de barbati, promitandu-le fata. Asa apar Ledger, Deep, Law sau Farrell. Cursa nebuna incepe, cu obstacole incredibile la tot pasul. Cine va reusi sa castige pariul? Ai putina rabdare sa vezi filmul, care va avea premiera in octombrie in Marea Britanie, in Noiembrie in Franta si in decembrie in SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.