Un booklet cu fragmente din comentariile si recenziile cele mai relevante despre filmul lui Cristian Mungiu, „Dupa dealuri”, este inclus in editia premium a DVD-ului, care va fi disponibila in magazinele de specialitate din 29 martie.

In Dilema veche din 21 -27 martie, Andrei Plesu a scris despre „Dupa dealuri”:

Am vazut, in cele din urma, filmul lui Cristian Mungiu. Acum mai bine de doua saptamani. Si nu ma pot desprinde de apasarea lui, de jetul de noroi din final, de tragicul lui molcom, aproape «normal», semn inconfundabil al «lumescului». [...] Rareori un film mi-a dat de gandit cum mi-a dat de gandit filmul lui Cristian Mungiu. Lipsit de orice «poanta» şmechera, de orice abuz ideologic, de orice subtext sentenţios, el te urmareşte, mut şi compact, ca o intrebare insolubila. E o perfecta descriere a abisului cotidian, un sobru punct de pornire pentru cautarea orizontului”. (articolul integral aici)

In brosura care contine fragmente din cele mai relevante comentarii despre film aparute in presa romaneasca si internationala este inclus si un comentariu al lui Horia Roman Patapievici:

"Mediocritatea este enorma trama a acestei drame care e tragedie nu prin moartea Alinei, care ramane banala si mediocra, ci prin condamnarea care apasa asupra intregii lumi pe care o zugravesti. Aceasta condamnare nu e o judecata morala: ea vine din precizia artei tale, care e necrutatoare cu ce zugraveste, cu o perfectiune indepartata si distanta, de Judecata de Apoi, care pune si mai pregnant in lumina caracterul sinistru, mediocru, neispravit si nemintuit al acelei lumi, care, de fapt, e nemintuibila prin faptul ca totul, in ea, se ineaca de insignifianta. [...] Iar din acest concert magnific si sinistru al incompetentei tuturor — din care ne extragem toti sentimentul superioritatii, facand misto de toti si toate cu un geniu incomparabil, care ne e propriu, si care ne condamna pe toti, mai devreme sau mai tarziu, daca ne lasam in voia lui, la moarte prin mediocritate si insignifianta — din acest concert al incompetentei Romania moare, si noi odata cu ea” (articolul integral aici).

Citeste si:
Localitate distrusa in doar 30 de minute. Zeci de gospodarii inundate
Localitate distrusa in doar...

Booklet-ul cu opinii si comentarii este atasat unui pachet care contine doua DVD-uri, unul cu filmul si celalalt cu materiale video suplimentare: 12 dintre secventele neincluse in montajul final, un masterclass al regizorului Cristian Mungiu sustinut la Forum des Images din Paris, un making of despre cum se realizeaza un film in plan-secventa, interviuri, precum si o serie limitata de cartoline cu fotograme din film.

Pachetele premium cu „Dupa dealuri” vor fi disponibile incepand cu 29 martie, mai intai la librariile Carturesti Verona, Humanitas Cismigiu si Librarium din Bucuresti, apoi si in alte locatii – pachetul putand fi comandat si online de pe www.dupadealuri.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.