'Pozitia copilului', in regia lui Calin Peter Netzer, este unul dintre cele mai de succes pelicule romanesti din ultimul deceniu. Filmul premiat cu Ursul de Aur se mentine in topul box office-ului romanesc, cu 44.449 de spectatori si incasari de 617.643 de lei, dupa a doua saptamana in cinematografele din Romania.

Dupa debutul spectaculos cu peste 19.000 de spectatori in primul weekend, un record pentru un film autohton in ultimii zece ani, „Pozitia copilului” a adus si mai multi spectatori in sali, in a doua saptamana – aproximativ 25.000.

De la premiera din 8 martie, protagonistii filmului s-au intalnit cu spectatori din mai multe orase ale tari, in sali de cinema arhipline, intr-un maraton al proiectiilor de gala. Bucurestenii vor avea ocazia sa-i intalneasca marti, 19 martie, de la 19:00, la Cinemateca Union. Producatoarea Ada Solomon, actorii Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Tania Popa si Adrian Titieni vor raspunde intrebarilor celor prezenti in sala la finalul proiectiei.

Trofeul Ursul de Aur va mai face o oprire tot in Capitala, joi, 21 martie, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman. Dupa proiectia de la 19.30, producatoarea Ada Solomon si actorii Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia si Florin Zamfirescu vor sta de vorba cu publicul.

In a doua saptamana, filmul „Pozitia copilului” premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin poate fi vazut, in continuare, in peste 20 de orase din tara, inclusiv in Baia Mare si Botosani.

In Bucuresti, filmul ruleaza la Cinema City AFI Cotroceni, Movieplex, Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex, Cinema Scala, Cinema City Sun Plaza, Cinemateca Union, Cinema Elvira Popescu, NCRR. In restul tarii, poate fi vazut la Cluj (Cinema City, Odeon Cineplex, Cinema Florin Piersic), Arad (Cinema City Atrium, Cinema City Galleria), Timisoara (Cinema City), Constanta (Cinema City, Cityplex), Iasi (Cinema City), Craiova (Cinema Modern), Oradea (Cortina Digiplex), Bacau (Cinema City), Brasov (Cityplex, Cinema City), Baia Mare (Cinema City) Braila (Cinema City), Ploiesti (Cinema City), Pitesti (Cinema City), Targu Mures (Cinema Arta), Tulcea (Cityplex), Satu Mare (Grand Mall), Vaslui (Eurocinema SilverMall), Botosani (Cinema Unirea).

Citeste si:
Secretele succesului: Ce calități au femeile de carieră și cum...
Secretele succesului: Ce...

„Pozitia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multi-premiatele „Maria” (2003) si „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi. Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura, intr-o distributie selecta, nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu, Vlad Ivanov si Tania Popa.

Citeste si:
Cum a devenit cunoscută suedeza Loreen, câștigătoarea Eurovision 2023
Cum a devenit cunoscută...

. „Pozitia copilului” este o productie Parada Film in co-productie cu Hai Hui Entertainment, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, BMW Motor AG, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.