Pentru cei mai multi dintre noi, o garderoba completa include cel putin o pereche de blugi.

Pentru cei mai multi dintre noi, o garderoba completa include cel putin o pereche de blugi. Sunt comozi, flexibili si foarte versatili: pot fi purtati in diverse combinatii, de la tinuta casual la cea supereleganta.

Istoria celei mai inovatoare piese de imbracaminte incepe in urma cu mai bine de un secol. Denimul a intrat in istorie ca fiind principala vestimentatie a muncitorilor de rand, pentru ca mai tarziu sa devina cel mai purtat material la nivel global. Perioada sa de glorie este departe de a apune: inovatia blue-jeans a depasit limitele civilizatiilor, ale varstei, ale statutului social si, de-a lungul timpului, s-a integrat perfect in lumea modei, castigand apreciere la nivel international. In vreme ce carisma lor provine din originile legendare americane, succesul comercial depinde de talentul designerilor care reinterpreteaza in permanenta un stil consacrat.

Pantalonii originali din denim se disting de inlocuitorii foarte buni prin anumite elemente specifice, prezente mai cu seama in cazul produselor de designer. Cu exceptia pretului, care de cele mai multe ori este un bun indicator al calitatii, exista mai multe detalii de urmarit in momentul achizitionarii unor blugi de calitate.

Din Cartea Recordurilor am aflat ca cei mai scumpi blugi din lume poarta semnatura Gucci si costa 3.134 $. Genius Jeans au debutat pe catwalk in 1998 si au impresionat prin design-ul lor extravagant. Denimul canelat era decorat cu pene, butoni si margele. De atunci am crezut ca in materie de jeans a fost atins apogeul design-ului, pana cand cei de la Forbes au publicat recent un top al celor mai scumpi blugi din lume. Ei bine, blugii Gucci sunt "nimic" pe langa modelele actuale de jeans de lux, al caror pret poate depasi usor 10.000 $.

Citeste si:
Voucherele educaționale de 500 de lei pentru peste 190.000 de copii
Voucherele educaționale de...

Pe de alta parte, compania Levi Strauss a gasit de cuviinta sa plateasca 46.532 $ in cadrul unei licitatii, in urma careia a reusit sa cumpere o pereche de jeans care de fapt le apartine. Aceasta piesa vestimentara exclusivista a fost fabricata in 1880, ceea ce ii garanteaza statutul de opera de arta, cel putin in viziunea producatorului, care a platit cu varf si indesat pentru a-si recupera bunul ratacit...

Cum se face totusi ca o simpla pereche de jeans, care prin excelenta se incadreaza la categoria "ready-to-wear", poate costa cat un accesoriu "haute couture"? Care este diferenta dintre blugii de designer evaluati la mii de dolari si cei care sunt la indemana celor mai multi dintre noi?

Diamantele aplicate si tesaturile fine cu metale pretioase sunt doua dintre elementele forte ale blugilor de lux. Iata cativa dintre designerii care au expus astfel de bijuterii vestimentare:

Citeste si:
Ce laptop alegi ca designer? Un Mac sau unul cu Windows?
Ce laptop alegi ca designer?...

1. Escada a creat o pereche de blugi couture cu cristale swarovsky, al caror pret depaseste 10.000 $.
Sunt disponibili exclusiv in reteaua Neiman Marcus.

2. Blugii A.P.O. costa 4.000 $ si sunt decorati cu diamante si aur de 14K. Sunt disponibili in magazinele selecte din New York, Los Angeles, Tokyo, Shanghai, Beijing, Paris si Milano.

3. Dolce & Gabbana comercializeaza in propriile magazine din lumea intreaga asa-numitii Astrakhan Jeans, al caror pret este de 3.950 $

4. Escada are si o varianta mai modesta a blugilor de lux cu cristale. Under The Sea Jeans costa 3.250 $ si sunt disponibili in buticurile Escada.

5. Blugii Dolce & Gabbana in versiunea florala, cu aplicatii multicolore, ajung la 2.995 $ si se pot achizitiona de la Neiman Marcus, Nordstrom, Saks Fifth Avenue, Hirshleifers si din magazinele Dolce & Gabbana.

Citeste si:
Cu talie joasă sau cu talie înaltă - ce blugi de damă vor fi la modă?
Cu talie joasă sau cu talie...

6. Casa Dior a optat pentru o combinatie chic intre denim si piele, iar blugii pe care ii semneaza costa 1.700 $ si se comercializeaza in magazinele Dior din lumea intreaga.

7. Modelele de stretch jeans propuse de Chanel ajung la 1.120 $ si sunt disponibile in buticurile Chanel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.