Acum barbatii apeleaza la sfaturile stilistilor mai mult ca oricand.

Acum barbatii apeleaza la sfaturile profesioniste ale stilistilor mai mult ca oricand. Asa cum se intampla si in cazul femeilor, tunsoarea iti poate schimba radical imaginea, asa incat poate ai vrea sa te gandesti de doua ori inainte sa treci pragul salonului.

Daca in general te preocupa felul in care arati, cu siguranta vei cauta pe cineva capabil sa se ridice la nivelul pretentiilor (sau capriciilor) tale in materile de hair-style. Desi exista cateva etape de respectat inainte de tuns si s-ar putea sa iti pierzi rabdarea, rezultatul iti va demonstra ca merita.

Etape 'must-follow' inainte de schimbarea look-ului:

1. Tine cont de structura parului tau si nu incerca sa 'lucrezi' impotriva lui. Alege o tunsoare care, chiar daca nu este in trend, iti avantajeaza atat parul cat si imaginea de ansamblu. De exemplu, parul moale, ar trebui pastrat scurt, pentru a parea mai voluminos.

2. Calvitia este una dintre marile probleme ale barbatilor. Daca te numeri printre 'victime', un lucru pe care trebuie neaparat sa il eviti este acoperirea zonelor afectate cu suvite trase de la poli opusi. O solutie acceptabila si chiar trendy este sa iti razi parul sau sa il mentii suficient de scurt, pentru ca problema ta sa nu se observe imediat.

3. Parul ondulat presupune evitarea oricarei tunsori potrivite parului drept. Nu incerca sa inovezi cand nu este cazul, ci pastreaza-i aspectul natural si o lungime (in functie si de preferinte) care nu iti creeaza probleme in a-l intretine. Cand iti doresti sa ii 'potolesti' volumul, nu aplica tot tubul de gel pentru a-l indrepta. Look-ul 'latino lover' este unul dintre kitsch-urile in domeniu.

4. Cere sfatul unei persoane avizate si compara mai multe propuneri, pana obtii un mix de informatii care sa te ajute sa alegi varianta potrivita tie. Un stilist iti va recomanda anumite produse, tratamente pentru par (daca este cazul) si iti va explica de ce este bine sa alegi o anumita varianta de tunsoare in detrimentul alteia. Important este ca in functie de sfaturi, sa ajungi la un rezultat satisfacator pentru tine.

Citeste si:
Imi cade parul. Ce e de facut?
Imi cade parul. Ce e de facut?

5. Inainte de a alege o tunsoare, intreaba-te cat de usor iti va fi sa o intretii. Exemplele din revistele de gen sunt intotdeauna stilizate si multe dintre tunsorile moderne presupun intrebuintarea spumei sau a gelului fixator. Daca nu esti genul de persoana care investeste de obicei in produse pentru intretinerea parului, mergi pe variante simple.

Odata ce ti-ai ales tunsoarea si ti-ai aplicat-o nu uita sa o intretii pana la urmatoarea vizita la salon, care de altfel ar trebui sa aiba loc la fiecare doua luni, mai mult sau mai putin, in functie de diversi factori.

Tunsori de evitat:

Ciuperca

Foarte populara in anii '80, tunsoarea 'Ciuperca' este ultimul lucru de care ai nevoie acum, indiferent de structura sau culoarea parului tau. Prin 'Ciuperca' intelegem portiunea de par lasata pe crestetul capului, care se delimiteaza vizibil de restul scalpului, lipsit de podoaba capilara.
Coama

Citeste si:
Zonele erogene in functie de zodie
Zonele erogene in functie de...

Daca vrei sa iti lasi parul lung, poti face asta, dar trateaza suvitele in mod echitabil. De la o vreme, barbatii se tund 'cu coama' indiferent daca ii avantajeaza sau nu. Doar e 'la moda'... Adevarul este ca tunsorile echilibrate sunt mult mai potrivite. Coama are rolul ei, dar nu rade zona tamplelor, pentru ca pe spate sa iti pastrezi o coada ca de sorece...

Rock style

Toti ni-l amintim pe Axl Rose, dar nu ne dorim neaparat sa aratam ca el. De fapt, sigur nu ne dorim asta! Parul foarte lung, firav sau voluminos, era o 'apucatura' trendy prin anii '80 si acolo ar trebui sa ramana.

Hairspray

Exista o multime de produse pentru fixarea parului, astfel incat sa aiba un aspect funky, asa ca poti ignora foarte usor fixativul. Este mai degraba una dintre preferatele femeilor.

(De)colorarea

Nimeni nu spune ca suvitele subtile, decolorate cu o nuanta fata de cea naturala a parului tau sunt inacceptabile, dar daca ajungi sa arati ca un negativ foto, mai cu seama vara, cand esti bronzat, s-ar putea sa ai o problema... Nu iti decolora parul in exces si nu ti-l vopsi in nuante extravagante, mai cu seama pe modelul curcubeului.

Citeste si:
Cum te prezinti la intalnire?
Cum te prezinti la intalnire?

Articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.