Yuppy 28 Iunie 2019 16:19
In insula franceza Corsica ar putea locui o specie noua de pisici, unele care seamana mai degraba cu niste vulpi. Pisicile au elemente distincte fata de speciile cunoscute si se credea, pana acum, ca erau doar un mit.

Angajatii de la Oficiul National al Vanatorii si Faunei din Franta au identificat 16 exemplare de animale dungate cu auriu, in unele zone izolate ale insulei Corsica, scrie CNN.

Felinele descoperite sunt mai mari decat pisicile de casa (o pisica obisnuita masoara 46 de centimetri, iar acestea au 90 de centimetri, noteaza Bored Panda). Acestea au urechile foarte mari, cozile mai stufoase (la coada au patru inele colorate si o terminatie neagra), mustatile mai scurte si caninii foarte bine dezvoltati. Datorita infatisarii lor atipice, acestea sunt cunoscute ca pisici-vulpe sau ”ghjattu-volpe”, asa cum le-au numit localnicii.

Oamenii de stiinta cred ca aceste pisici sunt parte dintr-o specie originara din Africa sau Orientul Mijlociu, de acum mii de ani. "Studiindu-i ADN-ul ne-am putut da seama ca nu este vorba de pisica salbatica europeana, Felis silvestris silvestris. Este mai apropiata de pisica de padure africana, Felis silvestris lybica, dar identitatea urmeaza sa ii fie confirmata", a spus unul dintre agentii Oficiului National al Vanatorii si Faunei din Franta.

Se spera ca, in cativa ani, pisica-vulpe sa fie oficial recunoscuta ca specie si protejata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.