Yuppy 19 Aprilie 2019 18:22
Ursul a fost zarit intr-un sat din Peninsula Kamceatka, in nord-estul Rusiei. Activistii de mediu pun aparitia animalului pe seama schimbarilor climatice si a incalzirii globale, scrie The Guardian

Locuitorii satului au fost surprinsi la vederea ursului polar, vizibil epuizat. Acesta se plimba pe strazi in cautare de hrana, la peste 700 de kilometri distanta fata de habitatul sau natural obisnuit. Slabit si fara energie, ursul si-ar fi pierdut simtul orientarii dupa ce ar fi ramas blocat pe o bucata de gheata, care a plutit in deriva.

Din cauza schimbarilor climatice, zona Arctica se incalzeste, iar mediul in care ursii pot sa vaneze se restrange tot mai mult. Gheata se retrage si ursii polari sunt nevoiti sa caute noi modalitati de supravietuire. Iar cea mai usoara este de a cobori in zonele populate de oameni“, a declarat Vladimir Ciuprov, reprezentant al Greenpeace.

In imagini se vede cum localnicii l-au hranit cu peste, desi ar fi putut fi atacati oricand, doar ca ursul nu a dat semne de agresiune. Planul autoritatilor este sa il sedeze si sa il transporte in siguranta cu elicopterul in Ciukotka, de unde se crede ca ar fi venit.

Existenta ursilor polari este conditionata de prezenta ghetarilor, iar incalzirea globala ii va face tot mai vulnerabili. Scaderea suprafetelor de gheata din Arctic i-ar putea priva din ce in ce mai mult de prada lor obisnuita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.