Yuppy 5 Aprilie 2019 18:01
Alabama a propus o lege care va face ca avortul, facut in orice stadiu al sarcinii, sa fie pedepsit cu inchisoare de la 10 la 99 de ani, titreaza Independent.co.uk.

Interzicerea stricta a avortului, care este considerata ca o "condamnare la moarte pentru femei", ar urma sa pedepseasca inclusiv avorturile facute in cazuri de viol sau incest.

Legislatia pe care politicienii din Alabama au propus-o permite avortul doar in cazul in care viata copilului sau a mamei este pusa in pericol.

Proiectul de lege echivaleaza avortul cu unele dintre cele mai grave atrocitati ale istoriei. Legislatia noteaza: "Mai mult de 50 milioane de copii au fost avortati in Statele Unite, de la decizia lui Roe din 1973, de trei ori mai mult decat numarul celor ucisi in lagarele din Germania, gulagurile lui Stalin, genocidul din Cambodgia sau din Rwanda impreuna".

Proiectul de lege, care are mai mult de 60 de sustinatori in casa de reprezentanti din Alabama cu 105 membri, presupune ca si un medic care ar face avort sa poata fi acuzat de infractiune. Se vor interzice toate avorturile, chiar si cele pe baza de medicamente eliberate de prescriptie medicala, de indata ce o femeie este "cunoscută ca fiind gravida".

Propunerea din Alabama vine dupa ce statele Kentuchy si Mississippi au aprobat interzicerea avorturilor, daca se detecteaza bataia inimii, lucru care se intampla de obicei in saptamana a sasea. In acel stagiu, multe femei nici nu stiu ca sunt insarcinate. Carolina de Sud si Georgia ar urma sa introduce o lege similara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.