Yuppy 14 Martie 2019 18:27
Un fost ofiter de armata si cunoscut explorator, Ed Stafford, a acceptat provocarea unui canal de televiziune britanic de a trai 60 de zile pe strazi, pentru a experimenta viata celor fara adapost.

Pe parcursul a aproape doua luni, Ed Stafford a trait printre oamenii strazii din Londra, din Glasgow si Manchester. Acesta a incercat sa faca un portret al acestora, incercand sa surprinda cat mai mult din modul lor de viata.

Dupa finalizarea proiectului, a revenit cu o postare pe contul personal de Instagram si a scris: "Cand am fost de acord sa dorm pe strazi timp de 60 de zile pentru Channel 4, am incercat sa demontez niste stereotipuri negative si sa descopar niste povesti de supravietuire care sa inspire. Rezultatul a fost, insa, mult mai dur decat mi-as fi putut imagina. Daca vrei sa afli ceva pozitiv - in ciuda faptului ca multi dintre ei mi-au spus ca se simt ca o comunitate „fantoma” care traieste pe strazi (invizibila de cei mai multi trecatori) – a fost frumos ca persoanele fara adapost sunt toate conectate printr-o experienta comuna. In Londra, ei pareau a fi singura parte a societatii care se uita reciproc in ochi atunci cand se saluta pe strazi."


View this post on Instagram

When I agreed to sleep rough for 60 days for @channel4 I set out to smash some negative stereotypes and reveal some inspiring stories of survival. What transpired was more painfully raw than I could have imagined. If you were to look for a positive - despite many people telling me they feel like a “ghost” community living on the streets (invisible to most passers by) - the beautiful paradox was that the homeless are all connected by a shared experience. In London they appeared to be the only section of society looking each other in the eye saying “hello” in the streets. Thursday at 9pm on @channel4 is episode one of “60 Days on the Streets”

A post shared by Ed Stafford (@ed_stafford) on


Barbatul se astepta ca in acest interval sa slabeasca, insa s-a ingrasat cu cinci kilograme pentru ca primea mancare de la trecatori, majoritatea constand in fast-food. Ed a mai spus si ca a reusit sa isi dea seama despre o medie a banilor obtinuti de cersetori, sume care depasesc salariul mediu al unui britanic, undeva la 200 de lire pe zi.

Documentarul va avea trei parti si il va urmari de Stafford traind pe strazi, fara bani, mancare si adapost, in timpul iernii, capturand realitatea acestei experientei.


El este cunoscut pentru faptul ca este un explorator devotat, fiind prima persoana care a parcurs la pas intreaga lungime a raului Amazon, ceea ce l-a inscris in Cartea Recordurilor, noteaza Daily Mail.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.