Yuppy 6 Martie 2019 17:35
 "Cel mai trist elefant din lume" a murit, dupa ce a trait singur, timp de 43 de ani intr-o gradina zoologica din Spania. 


Elefantul originar din Asia, o femela pe nume Flavia, a murit saptamana trecuta la Gradina Zoologica Cordoba din Spania, unde a ajuns de cand avea trei ani.

Cu sase luni inainte de a muri, sanatatea sa se deteriorase si suferea de depresie. Pentru ca nu mai putea sta in picioare si era extrem de slabita, Flavia a fost eutanasiata pentru a nu mai suferi, noteaza The Independent.

Reprezentantii gradinii zoo lucrau cu PACMA, un grup pentru drepturile animalelor, si intentionau sa mute elefantul intr-un sanctuar unde sperau sa i se imbunatateasca starea de sanatate. PACMA sustine ca Flavia a trait ca intr-o inchisoare si ca nu interactionase niciodata cu un alt elefant.

"In toti acesti ani, ea a fost singura si tinuta captiva in gradina zoo din Cordoba. Speram ca niciun alt animal sa nu mai treaca prin asta
", a declarat Silvia Barquero, presedintele PACMA.

Aceeasi organizatie a facut un apel pentru ca niciun animal sa nu mai fie adus la gradina zoo, iar celor doi elefanti de aici sa nu li se permita sa se reproduca.

Elefantii sunt animale foarte sociale si sunt recunoscute pentru modul in care creeaza legaturi cu oamenii. Pot trai pana la 70 de ani in salbaticie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.