Niste muncitori din Estonia au gasit un caine inghetat si s-au grabit sa ajunga cu el la veterinar. La cabinet au avut parte de o surpriza de proportii cand au aflat ca au salvat un lup salbatic, pe care il lasasera sa stea cu ei in masina.

Barbatii lucrau la un baraj pe un rau atunci cand au observat un animal blocat in apa inghetata. Dupa ce au reusit sa ajunga la el, au luat patrupedul si s-au indreptat cu el catre un centru veterinar.

Abia acolo au descoperit ca de fapt gasisera un lup. Reprezentantii Uniunii pentru Protectia Animalelor din Estonia au spus ca lupul avea tensiune arteriala, ceea ce ar fi explicat docilitatea animalului si faptul ca oamenii l-au putut aduce cu masina, fara sa fie atacati, precizeaza BBC.

Unul dintre barbati a spus: "Era calm, a dormit pe picioarele mele. Cand am vrut sa il mangai, si-a ridicat capul pentru un moment."

Specia animalului a fost confirmata si de un vanator local - este vorba despre un lup in varsta de un an. Dupa ce l-au ingrijit, veterinarii l-au pus intr-o cusca, in eventualitatea in care ar fi devenit agresiv. Cainele s-a recuperat complet si a fost eliberat in salbaticie, cu o zgarda cu GPS montata pe gat.

Estonia are multi lupi pe teritoriul sau si doar cativa sunt monitorizati dupa ce au fost marcati cu un guler special.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.