In urma cu cateva zile Chicago a traversat o perioada extrem de friguroasa. Pentru ca oamenii care locuiau in strada ramasesera fara un adapost, dupa ce corturile improvizate pentru ei arsesera, o persoana anonima s-a oferit sa plateasca camerele de hotel pentru 70 de persoane. De curand s-a aflat identitatea ei si si-a motivat gestul, scrie today.com.


Gestul femeii s-a viralizat in contextul in care in Chicago se inregistrau temperaturi extrem de scazute, cand in oras ajungea vortexul polar.

Actul de bunatate al femeii a ajutat zeci de persoane care traiau pe strada sa stea la adapost. Daca la inceput identitatea s-a vrut a fi anonima, se pare ca aceasta a fost gasita. Pe numele sau Candice Payne, aceasta a platit 30 de camere de hotel cu propriul card bancar, la care s-au adaugat donatii din partea comunitatii. In total, 25.000 de dolari.


Femeia a recurs la acest gest dupa ce si-a dat seama ca vremea geroasa ameninta vietilor celor fara locuinte. Aceasta a facut mai intai o postare pe social media.
In textul postat de Candice, mentiona: "Este extrem de frig si o vreme mortala. Tocmai am rezervat 30 de camere la hotel pentru cei fara adapost, dar am nevoie de ajutor sa ii transport acolo. Taguiti pe oricine are o duba - platesc pe oricine ma ajuta". Initial, tanara a rezervat 30 de camere, pentru o singura noapte, dar a reusit apoi sa stranga bani pentru a plati 72 de camere, pentru cinci nopti (in total, 122 de persoane fara ajutor au primit ajutor).


Ulterior, a primit diverse donatii cu cei care doreau sa ajute si sa ofere mancare celor in nevoie. Mai multi voluntari s-au strans si au inceput sa colaboreze colectand cele primite. Acestia continua sa stranga bani pentru a gasi o solutie pe termen lung pentru oamenii fara adapost.

Pana in prezent s-au inregistrat 22 de decese din pricina vortextului polar care a lovit America.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.