In Australia, un grup dedicat cu salvarea serpilor a gasit un piton care era acoperit pana la sufocare de peste 500 de capuse. 
 

Reptila despre care se credea ca este bolnava si plina de paraziti zacea in piscina unei locuinte din Queensland, Australia, scrie BBC.

Un specialist in capturarea serpilor l-a prins si l-a transportat la o clinica privata in cadrul careia a primit tratament. Medicii i-au indepartat 511 capuse care ii acopereau pielea. Se asteapta ca pitonul, ce a primit numele Nike, sa isi revina complet.

Se crede ca sarpele se refugiase in piscina pentru ca ar fi incercat sa inece capusele.

Tony Harris, cel care l-a salvat, a declarat: ″Este evident ca era intr-o stare grava, tinand cont ca mecanismele sale de apărare erau atat de deteriorate. Ma indoiesc ca ar fi supravietuit dacă nu ar fi primit tratament."

Nu este neobisnuit ca pe corpul animalelor salbatice sa se ataseze capuse, doar ca prezenta unui numar atat de mare ar fi putut indica faptul ca reptila suferea de o boala, cauzata de caldura sau conditii secetoase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.