Laponia, orasul cunoscut ca tinutul de unde Mos Craciun pleaca sa imparta cadouri, ar putea ramane fara turisti. In provincia finlandeza ar fi trebuit sa fi nins de doua luni deja, noteaza Digi24..
Ultimele inregistrari video din zona apropiata de Cercul Polar Arctic arata ca si cum aici ar fi sezonul de vara, nu un loc in plina iarna. Cu mai putin de patru saptamani pana la Craciun, foarte multe vacante ar putea fi anulate daca vremea se mentine fara ninsori.

Stratul de zapada ar fi trebuit sa masoare cel putin 30 de centimetri pana acum. Cea mai afectata zona este localitatea din Finlanda, Laponia, pe care turistii o cunosc drept satul lui Mos Craciun, loc unde nu a nins deloc pana acum in acest an.

Prima ninsoare este asteptata abia pe 11 decembrie.

Meteorologii spun ca incalzirea globala va afecta pe viitor acest tinut, astfel incat temperatura medie anuala din Laponia urmeaza sa cresca cu pana la 4 grade Celsius pana in anul 2050.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.