O balena a fost gasita esuata in Indonezia. Se pare ca principala cauza care a dus la decesul ei este cantitatea uriasa inghitita de plastic inghitita.
 

Evenimentul ingrijorator intensifica ideea ca la nivel global exista o problema majora cu deseurile, cu poluarea si cu plasticul in viata marina.

Balena gasita recent in Indonezia ar fi inghitit peste 6 kilograme de plastic si a esuat intr-o zona extrem de populata de turisti.

Desi nu s-a putut deduce cu exactitate cauza mortii, pentru ca balena era intr-o stare de degradare, cantitatea de plastic ingerata si gasita in stomac este una mare: 25 pungi, 4 sticle de plastic, 115 pahare de plastic, 2 perechi de papuci, un sac de naylon si alte 1.000 de piese de mase plastice, titreaza BBC.

Mai multe tari incearca sa diminueze efectul gunoaielor asupra faunei si florei, dorindu-si sa inlocuiasca plasticul cu material reciclabile, insa problemele ecologice prezinta ingrijiorare pentru la fel de multi lideri la nivel global.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.