In urma cu doua decenii, Bill Getos a gasit o casa abandonata in Australia. Dupa ce a investit in ea, i-a schimbat infatisarea si a reparat-o, a decis sa o inchirieze, desi nu ii apartinea.

De curand Bill Gertos a castigat un proces intentat de mostenitorii proprietarului initial. In urma a diverse infatisari la tribunal cu urmasii vechiului detinator al imobilului, barbatul care s-a ocupat de casa a castigat dreptul de proprietar, legal, in baza unei miscari sociale cunoscute ca squat.

Okupa sau Squat inseamna ocuparea unor locuinte nelocuite sau nefolosite, fara acord, pentru a le folosi in scopuri locative. In Australia exista o lege care prevede ca cei care se ocupa de o cladire parasita timp de 12 ani si platesc intretinerea si taxele pentru ea pot cere dreptul de proprietate. Bazandu-se pe aceasta lege, barbatul a inaintat anul trecut o cerere in acest sens, lucru care a si demarat procesul.

Casa situata in Ashbury a fost cumparata initial in 1927 de domnul Henry Downie, care a locuit impreuna cu familia sa acolo, pana la Al Doilea Razboi Mondial. Fara sa lase un testament, barbatul a murit in 1947, casa fiindu-i inchiriata unei anume doamne Grimes, pana la moartea ei in 1998. De atunci, Bill Gertos a intervenit si s-a ocupat de cladire, motiv pentru care judecatorii i-au dat castig de cauza.

Cazul este considerat unul bizar, dar proprietarul nu vede nimic neobisnuit. Aceasta a spus ca a decis sa isi asume locuinta cand a observat ca este neglijata, neocupata si nelocuibila. Pe parcursul a 20 de ani, barbatul a investit pana la 150.000 de dolari si a transformat-o complet. Acum este evaluata la 1.7 milioane de dolari, noteaza Real Estate.

Conform inregistrarilor, cladirea are o suprafata de 498 de metri patrati si dispune de trei dormitoare, o baie, un garaj si se inchiriaza pentru 600 de dolari pe saptamana.

Reprezentantii australienii au declarat ca rudele lui Mr. Downie, cel caruia ii apartinea locuinta, intentioneaza sa faca recurs.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.